pages

Sunday, November 20, 2016

Usul kerjasama politik UMNO-PAS di bawa di Perhimpunan Agung UMNO 2016


KUALA LUMPUR, 20 Safar 1438H, Ahad – Langkah mewujudkan kerjasama politik antara UMNO dan PAS perlu dilaksanakan dalam usaha memperkukuh hubungan serta perpaduan Melayu-Islam di negara ini, kata seorang anggota Majlis Tertinggi UMNO.
Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata kerjasama sedemikian adalah dituntut malah disebut di dalam al-Quran bagi memastikan survival umat Islam secara keseluruhannya.
Beliau yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata atas dasar itu UMNO secara ikhlas, berani dan jujur sedia bekerjasama demi menegakkan tuntutan agama.
“Perkara ini seharusnya melangkaui dimensi politik dan perlu dilaksanakan demi membawa kebaikan seiring rasa takwa kita sebagai umat Islam.
“Usul ini akan dibawa sebagai agenda utama untuk dibahaskan pada Perhimpunan Agung UMNO nanti,” katanya ketika menjadi speaker sesi ketiga: Diskusi Agama pada Konvensyen Pemerkasaan Agenda Ummah 2.0, di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini hari ini.
Perhimpunan Agung UMNO akan berlangsung di sini mulai 29 Nov hingga 3 Disember depan.
Jamil Khir berkata usaha memperkasa perpaduan Melayu-Islam merupakan satu daripada empat teras utama yang diberi penekanan pada konvensyen kali ini.
Tambahnya tiga teras lain termasuk mengangkat gagasan peradaban Islam model Malaysia, memperkasa institusi dan agensi Islam serta mengangkat kualiti pendidikan Islam. – Bernama

5 comments:

 1. Amanat hj Hadi .. macam mana ek .. bolih tolong perinchikan ..

  ReplyDelete
 2. dah bunyi lagu ni pulakk

  ReplyDelete
 3. Berani ke pemimpin pas nak cakap kat ahli pas untuk bersama umno menentang pakatan harapan. Mereka pun melihat najib rasuah kecuali pemimpin pas yg anggap itu fitnah.

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah. Biarkan penjilat lendir dan kahak meroyan.

  ReplyDelete
 5. Bab nak menang pilihanraya pandai si Jamil khir bahalol ni guna Al-Quran .Tapi sampai bab menentang pencuri dan perompak dia senyap

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews