pages

Tuesday, November 1, 2016

[#SyukurAdaNajib] China DAPAT LESEN bank komersial di Malaysia


Kementerian Kewangan telah meluluskan lesen bank komersial kepada China Construction Bank (Malaysia) Bhd (CCB Malaysia), sebuah anak syarikat milik penuh China Construction Bank Corporation Ltd.
Lesen yang diberikan buat kali pertama mengikut Akta Perkhidmatan Kewangan 2013, adalah berdasarkan kepada keteguhan dan kemampuan China Construction Bank Corporation Ltd untuk membawa usul yang terkait dengan kepentingan terbaik Malaysia.
Bank Negara Malaysia dalam satu kenyataan hari ini berkata, tumpuan utama CCB Malaysia dalam pembiayaan projek infrastruktur akan memberikan tambahan nilai ke arah transformasi Malaysia untuk menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi.
Kehadiran CCB Malaysia dijangka akan terus mengukuhkan hubungan ekonomi dan kewangan antara China dan Malaysia, serta menyumbang ke arah pembangunan sektor kewangan dalam negara yang efektif dan dinamik. – Bernama7 comments:

 1. Biarlah malaysia dijual terus kepada chini
  ..
  Bangsat ros jib
  Keris pahang

  ReplyDelete
 2. Nanti bwk masuk:-
  Bank of Construction Bangladesh
  Bank of Maid Indonesia
  Bank of Massage Thailand
  Bank of Escort Girl Vietnam
  Bank of Prositute Philipines
  Bank of Chapati Pakistan

  dan lagi,dan lagi..
  Battery eveready.

  ReplyDelete
 3. Kan ke selama ini bank negara sedang mengurangkan bilangan bank diMalaysia dan pengeluaran lesen baharu dibekukan untuk bank asing.

  ReplyDelete
 4. kahkahkah..cina dr china pun tak suka cina malaysia,.terbaik PM Najib

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meme lah dia x suka. Depa nak kaut duit negara susah. 60% cina pegang. 20% bumiputera punya senang2 dia dah kaut through jv dgn syarikat GLC.

   Delete
 5. Tsunami cina....? Ke jilat cina oh lanun bugis.....

  ReplyDelete
 6. Sapa yg bersalah Umno/BN @ DAP & PR/PH, Siapa yg gadai maruah bangsa sendiri. Pandai ckp ja memperjuangkan bangsa & negara. Yg paling lama perintah negara n negeri? PR/PH baru 2 penggal ja perintah negeri selain dr kelantan.....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com