pages

Thursday, November 17, 2016

Ku Nan: Tarik balik arahan himpunan Baju Merah


Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mengarahkan badan perhubungan Umno Melaka untuk menarik balik arahan yang diberikan kepada ahli akar umbi supaya menyertai perhimpunan balas ‘Baju Merah’ bagi BERSIH5 pada Sabtu ini.
"Sebagai Setiausaha Agung, saya beritahu, tarik balik surat itu dan jangan sertai mana-mana perhimpunan (baju) merah atau kuning atau apa sahaja warna," katanya.
"Kami beritahu mereka jangan juga menyelaras," katanya kepada wartawan ketika melancarkan sebuah restoran makanan laut baru di Kuala Lumpur.
Sebelum ini, surat yang kononnya daripada Ketua Penerangan Umno Melaka Sulaiman Md Ali, mengarahkan ahli akar umbi parti untuk menghadiri mesyuarat penyelarasan perhimpunan Baju Merah.
"Ini (perhimpunan Baju Merah) tidak ada kaitan dengan Umno," kata Tengku Adnan.
Beliau mengesahkan hanya jawatankuasa perhubungan Umno Melaka yang mengeluarkan surat sedemikian, yang telah ditarik balik atas arahannya.
Tengku Adnan, yang lebih dikenali sebagai Ku Nan, turut menafikan Umno Perak bersetuju membayar RM50 untuk ahli-ahli akar umbi menyertai perhimpunan tersebut.

5 comments:

 1. tak ada kaitan dgn umno..tp ahli dan ketua samsengnya org umno..puii

  ReplyDelete
 2. Berpasang pasangan dlm dunia ni biasalah...ada lelaki ada perempuan...ada positif ada negetif...ada kuning ada merah...apa yg dok bising sangat.

  ReplyDelete
 3. GOMO KU GOMO.GOMO SAPAI DENE.

  ReplyDelete
 4. Dua kumpulan samseng akan bertembung di jalanan.

  ReplyDelete
 5. Dua kumpulan samseng akan bertembung di jalanan.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com