innity

pages

Saturday, November 19, 2016

KL TIDAK TIDUR MALAM TADI di sebalik kemeriahan peserta perhimpunan

KUALA LUMPUR: Keadaan di pusat bandar raya jauh daripada tegang, walaupun dengan operasi polis sejak petang semalam dengan 14 orang ditahan setakat ini, termasuk Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah dan pemimpin Baju Merah, Datuk Seri Jamal Yunos.
Beberapa jalan di pusat bandar tidak lengang walaupun lewat malam. Di sekitar Dataran Merdeka, peserta perhimpunan Bersih 5 sudah tiba, dan berkumpul di beberapa penjuru dalam suasana ceria sambil mengajak pemandu kenderaan membunyikan hon tanda sokongan.
Saya tiba dari Johor Bahru petang tadi. Saya mahu tidur di atas jalan malam ini dan bangun awal menyertai protes,” kata salah seorang peserta yang hanya mahu dikenali sebagai Andy kepada FMT.
Seorang lagi peserta, aktivis kurang upaya Isaiah Jacob, yang nekad tahan lapar bagi menyatakan sokongannya untuk Bersih 5, berkata beliau akan meneruskan tindakan itu yang masuk hari ke-7 hari inI
Sudah 6 hari. Saya kini sudah biasa tidur atas jalan batu dan langsung tidak menyesal. Ini perjuangan yang saya yakini,” katanya, sambil menambah beliau diganggu penyokong Baju Merah 2 hari lalu.
Tidak ketinggalan juga beberapa peniaga mengambil peluang suasana sibuk malam tadi menjual minuman dan snek, di samping pelbagai barangan dengan lambang Bersih 5
Salah seorang daripada mereka membuka “kedai” di atas pembahagi jalan dekat Masjid Jamek untuk menjual baju T kuning Bersih pada harga RM1.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com