pages

Friday, November 25, 2016

[GAMBAR, VIDEO] Himpunan di Kedutaan Myanmar Malaysia

Masjid Tabung Haji Jln Tun Razak.

KUALA LUMPUR: Hujan tidak menghalang 10,000 rakyat Malaysia terdiri daripada wakil Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan Parti Politik berhimpun di hadapan Kedutaan Myanmar bagi menyerahkan memorandum membantah kekejaman yang dilakukan terhadap masyarakat Rohingya di Rakhine.

Mereka berarak sejauh 1 kilometer bermula dari Masjid Tabung Haji sebelum menyerahkan memorandum tersebut yang kemudian hanya diterima oleh pengawal keselamatan kedutaan.

Antara NGO dan parti politik yang hadir termasuk Aman Malaysia, Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia YADIM, Majlis Perunding Islam Malaysia MAPIM, dan Pemuda UMNO Malaysia.


2 comments:

  1. Kita sesama islam sedih apa yg berlaku, tp perlu tahu bahawa bukan semua rohingya tu islam kebanyakannya menyusup masuk dlm kumpulan utk mendapat perlindungan UN dan lain2. Biarlah Myanmar dan UN selesaikan sendiri masalah mereka dan kita byk lg masalah negara yg perlu kita halusi dan selesaikan.

    ReplyDelete
  2. Jamal pak tongkol al jamban pun ada dah. Dia paham ke bab politik antarabangsa. Tau ke dia cakap org putih. Dia silap kot. Dia pun sendiri tak tau pasai apa dia ada kat sana. Dia tengok org ranai je dia pun pikir. I peluang nak buat duit ni. Kau tengok video dan perhatikan muka bangang jamal tu. Memang dia tak paham apa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com