innity

pages

Wednesday, November 16, 2016

[DAPAT ILHAM DARI JAMAL] Sanjeevan pun nak naik helikopter tinjau "Istana Mantin"


Mendapat ilham daripada kerenah Datuk Jamal Yunos, kini pengerusi MyWatch sedang pertimbangkan untuk menjemput media menaiki helikopter meninjau mahligai didakwa milik ketua polis negara (KPN) di Mantin.
Datuk R Sri Sanjeevan berkata Jamal yang juga ketua Baju Merah memberikannya idea untuk turut menggunakan helikopter bagi meninjau rumah Tan Sri Khalid Abu Bakar.
“Terima kasih kepada Jamal, dia beri saya idea yang mungkin saya boleh bawa media naik helikopter tinjau Istana Mantin.
“Saya masih pertimbangkan naik helikopter itu, jadi tunggu dan lihat,” katanya dan menambah ada banyak lagi butiran akan didedahkan tidak lama lagi.
Sanjeevan berkata demikian kepada FMT selepas soal siasat polis di Bukit Aman hari ini susulan dakwaannya mengenai Istana Mantin dan beberapa tuduhan lain dibuat terhadap pasukan polis menerusi posting di blog.
Istana Mantin ialah mahligai bernilai RM5.5 juta di Kampung Gebok in Mantin, Negeri Sembilan dan menurut Sanjeevan ia dimiliki ketua polis negara.
Khalid sebelum ini menafikan tuduhan itu, mendakwa ia dibuat susulan tindakan yang diambil pihak berkuasa terhadap Sanjeevan.
Khalid berkata beliau menyerahkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat perkara itu dan tidak akan respons terhadap “keterdesakan” Sanjeevan.
Sanjeevan berkata beliau pada mulanya menjangkakan jawapan daripada Khalid, tetapi menyerahkannya kepada SPRM untuk menyiasat perkara itu.
“Saya harap dan mendesak SPRM menjalankan siasatan terhadap mahligai RM5.5 juta di Mantin,” katanya.
Beliau juga mengingatkan Khalid untuk memberi tumpuan kepada keutamaannya, bukan menangani pemberi maklumat saja.
“Anda sepatutnya membanteras jenayah, bukan berlawan dengan pencegah jenayah dan pemberi maklumat seperti saya.
“Ada banyak kes polis patut siasat dan mereka tidak menangani jenayah dalam negara,” katanya.
Sanjeevan berdepan sekurang-kurangnya 14 pertuduhan jenayah termasuk pemalsuan, penipuan, fitnah dan pengubahan wang haram.
Beliau ditahan kali pertama pada 22 Jun kerana memeras ugut RM25,000 “wang perlindungan” daripada pengendali kedai judi.
Bulan berikutnya dia ditahan di bawah Akta Pencegahan Jenayah (Poca) 1959, yang kemudian diikuti beberapa siri tahanan atas pelbagai kesalahan.
Pada Ogos, Sanjeevan sekali lagi ditahan kerana memeras ugut pemilik pusat permainan.
Minggu lalu, polis merampas beberapa kereta dari rumah Sanjeevan sebagai sebahagian siasatan mereka yang masih berjalan. - FMT

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com