innity

pages

Friday, November 18, 2016

[6 GAMBAR] Khutbah masjid An Nur di Khartoum, Sudan SEBUT NAMA TUN M sebagai Pemimpin Islam contoh


Solat jumaat di masjid An Nur Di Khartoum, Sudan

Imam di dalam khutbahnya menyebut nama Tun Mahathir sebagai pemimpin Islam yang berjaya membangunkan sebuah negara pertanian kepada negara berteknologi tinggi yang maju dan menjadi contoh negara Islam yang cemerlang dari sudut penghayatan Islam yang sebenarnya. 

"Dr. Mahathir telah buktikannya... bermakna Sudan pun mampu lakukannya...Sekiranya umat ingin melihat negara Madinah suatu ketika dulu pergilah ke Malaysia...anda akan lihat Islam yang hebat..itulah seorang pemimpin Islam yang bersama kita dlm solat jumaat hari ini..."

Semasa menjadi pemimpin dunia, Dr. Mahathir menjadi benteng Islam peringkat dunia.. tetapi kini dunia semakin lemah bila pemimpin ini telah mengundurkan dirinya dari politik dunia.. 

Semoga Allah SWT menjaga Dr Mahathir.

Pic kredit Orca RMP






10 comments:

  1. Tun M memang seorang yang hebat. Ketika bangunan Yasir Arafat dikepung musuh, Yasir menghubungi Tun M untuk bantuan rundingan. Betapa berpengaruhnya Tun di dalam dunia Islam. Semoga Allah membalas jasa mu Ayahanda Tun. Amin

    ReplyDelete
  2. Negara cacamarba afrika Saja yang iktiraf pemimpin yang menjilat ludah sendiri. Tentu Hasmah yang tidur sekatil sebantal lebih tahu hal suami nya yang pakar kaki menjilat. Tak hairan kalau dia bersekongkol dengan Anwar aljuburi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jing 11.58, apa ko dapat dengan najib si penyamun tu? Org luar boleh hormat dan iktiraf tun dan mengharumkan malaysia, ko punya sumbangan apa jing? Ko punya ayat bersekongkol dgn anwar sape jing? Nuar liwat kami tak nak bersubahat jing, nuar nak jatuh dan tumbangkan najib kami sokong 100% sebab jibbi dah busuk kan bama rakyat dan negara ni.

      Pssst, jing ko punya sumbangan negara apa?

      Delete
    2. Ba, Madey sayang LKS, Soros bi.

      Delete
    3. Banyak dan lazat ke tulang babi yang bugis lanun campak kat kamu anak si Ibrahim?

      Ketua Polis Najib memang dah sah so tanya sikit lah....berapa nombor Dog-tag kamu ya anak si Ibrahim?

      Atau adik beradik cina dobi ker???

      Delete
    4. Buat rosli ibrahim..

      anuwar dah terima hukumnya..so takkan kita sebagai org islam kena terus menerus memusuhinya?

      Hatta nabi Muhammad saw menghulurkan serbannya utk menyelamatkan pemuda yg mengejar dan cuba memancung nya tp terjatuh dlm pasir jerlus..

      Btw dlm politik tiada kawan atau musuh yg kekal..kenapa BN invite gerakan, pas m dap utk join diaorg pada tahun 1970? Hanya pas n gerakan ja yg terima offer tu..dan pas keluar dari gabungan tersebut after few years. .

      Zaman dr m ringgit dia kawal n maintain kpd rm3.8 to 1 us dollar..skrgggg? Rm4.5 to 1 us dollar!!! Kau tak nmpak lg yg malaysia makin merudum?

      Hatta nak withdraw duit kat ATM pon kena gst..haram ni dlm islam..cukai sebigini haram..

      Sedar lah..kalau lamu org islam ug beriman kamu akan cegah kebatilan..

      Delete
    5. Rosli barua mana yg terlepas ni. Dia ni lalok ganja ke. Memang mahathir tak hebat langsung. Baru masjid je. Najib ni satu dunia tau dia samun duit. Rosli ..harap kau dapatlah duit utk jadi bodoh. Kalau tak jadi bodoh free je ..

      Delete
  3. En rosli yg dihormati, kalau kita tak mampu buat jasa jangan pula kita buat dosa. Tn m berjasa pada negara bangsa dan agama, kalaupun todak kepada en rosli tetapi krpada saya beliau banyak berjasa. Walau sekalipun tak pernah bertemu tapi jasa dan baktinya terasa tak terbslas. Hanya syukur pads yg kuasa kerana dianugerahkan tun m untuk negara tercinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumbangan tun m kpd dunia Islam sgt besar.
      Cuma anjing yg mkn tahi menyalak bukit tak tau sebab asyek menjilat.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com