pages

Saturday, November 19, 2016

16 Himpunan GAMBAR Peserta Baju Kuning, Baju Merah dan FRU setakat 9.30 Pagi Hari iniPenyokong baju merah berarak di Jalan Raja Laut melalui persimpangan Jalan Dang Wangi.


Kumpulan ini dilihat berhenti di hadapan Quality Hotel dan bangunan LPPKN.

Roti percuma untuk peserta perhimpunan
10.15am: Jalan Petaling - Rasa lapar ketika menghadiri perhimpunan BERSIH5? Jangan bimbang, ada 'roti BERSIH' percuma.
Seramai 10,500 bungkus roti sedang diedarkan di Jalan Petaling kepada orang ramai, sebagai tanda sokongan untuk perhimpunan tersebut.
Orang yang bertanggungjawab Tan Soon Kit, 23, datang dari Muar, Johor ke Kuala Lumpur hari ini dengan misinya untuk menjamu selera peserta perhimpunan itu.
Beliau memberitahu Malaysiakini bahawa ini adalah kali kedua mereka mengedarkan roti BERSIH percuma sejak perhimpunan yang lalu.
"Kami dalam industri roti dan kek. Sebelum perhimpunan ini, kempen derma kami telah mengumpul RM4,000, dan kami sedang mengedarkan 10,500 keping roti," katanya dengan penuh semangat, sambil menambah "roti percuma, GST percuma".
Selain itu, sebuah lagi kedai roti telah menaja 1,200 keping kek.
9.10am: Bangsar - 'penderma Arab' membuat penampilan sekali lagi. Memakai pakaian tradisi Arab, lelaki itu membuat kemunculan pertamanya ketika perhimpunan BERSIH 4 perhimpunan tahun lepas.
Dia kemundiannya mendendangkan 'Sha La La La' - lagu Danish Glam Rock Band, The Walkers.
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mendendangkan lagu itu di majlis makan malam peribadi meraikan Presiden Filipina Rodrigo Duterte yang melawat Malaysia baru-baru ini.
"Sha la la la, mari Datang bersama-sama," kata 'orang Arab' itu.
Lelaki itu, Mok Sek Chool, memberitahu Malaysiakini beliau berada di sini untuk perhimpunan BERSIH kerana "kerajaan tidak mampu untuk menjawab" soalan berkaitan isu derma RM2.6 bilion.
"Sebab itu saya membuat pakaian ini, untuk membuat orang tahu (mengenai isu itu)," katanya.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com