innity

pages

Wednesday, October 26, 2016

Nurul Izzah tempelak Najib 'bakul sampahkan' Wawasan 2020


Wawasan 2020 yang diperkenalkan oleh bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini dipertahankan oleh Nurul Izzah Anwar, sesuatu yang agak mengejutkan banyak pihak.
Anggota Parlimen Lembah Pantai dari PKR itu mempertahankan dasar yang pernah diperkenalkan oleh bekas musuh ketat bapanya itu dengan membidas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kerana 'membakul sampahkan' wawasan tersebut.
"Saya tidak faham bagaimana Pekan (Najib) boleh menafikan wawasan yang telah dibina sekian lama," Nurul Izzah memberitahu Dewan.
Najib semasa pembentangan Bajet 2017 mengumumkan Transformasi Kebangsaan 2050 atau TN50 yang disifatkan oleh banyak pihak sebagai penolakan kepada Wawasan 2020.
Wawasan 2020 adalah agenda Mahathir untuk melihat Malaysia menjadi sebuah negara maju.
Nurul Izzah berkata, walaupun pembangkang mengkritik rejim autokratik yang lalu, mereka tidak pernah membenci aspek peribadi.
Oleh itu, ujar beliau, pembangkang tidak pernah menyerang Wawasan 2020.
"Kita mungkin tidak bersetuju dengan banyak perkara yang Mahathir lakukan, banyak kekejaman tetapi apabila melibatkan wawasan yang menggariskan masa depan bersama (kami tidak menyerangnya)," tambahnya. - MK

6 comments:

 1. Bodoh..... waeasan 2020 is just around the corner.... Tun yg gariskan...... klu zanan tun pegangan ekuiti melayu meningkat 1-2% sahaja.... bila najib ambul alih kenaika ekuiti tu melebihi kenaikan hamoir 100%.... maknanya menjelang 2020.... sasaran iru hampir dicapai.... blum lagi ambil kira perkara lain..... so now after 2020... apa lg gagasan negara?... salah ker najib anjurkan TN50 pyla?????? ..puiiiii.... dasar oerangai vavi.... semua benda nak manipulate.... tuiiiii

  ReplyDelete
  Replies
  1. "bila najib ambul alih kenaika ekuiti tu melebihi kenaikan hamoir 100%."

   Ni lawak deepavali, ekuiti melayu 100%, macha lets celebrate thanni kundenge!!!pundek mauney!!!

   Delete
 2. dah nak 2020 dah pun.....ur father still n jail sebab tak habis2 meliwat.....u want people to remember that?

  ReplyDelete
 3. Ha...ha....ha...
  Lidah sundal bolong

  ReplyDelete
 4. Pembangkang lebih matang berpolitik.... bagi pihak kerajaan.. semua ahli politiknya semuanya macam kebudak budakkan. teruk

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com