innity

pages

Saturday, October 15, 2016

Lebih 30 pemimpin akar umbi Umno keluar parti


Lebih 30 pemimpin akar umbi Umno hari ini mengumumkan keluar daripada parti itu kerana hilang keyakinan terhadap presidennya Datuk Seri Najib Razak.
Pengumuman itu dibuat dalam sidang media yang diketuai oleh bekas exco Pemuda Umno Malaysia Mohd Rafiq Naizamohideen.
"Kami bersetuju dan bersedia keluar Umno berkuatkuasa serta merta.
"Walau berat tapi yakin ramai yang hilang keyakinan dan barisan kepimpinan yang sebelum ini kami pertahankan sehingga hujung nyawa.
"Kerana apa kami buat, kerana matlamat perjuangan Umno tak letak rakyat keutamaan, tetapi membenarkan, menyokong kemungkaran dan salah guna kuasa berleluasa di Malaysia," katanya.
Pengumuman itu dibuat dalam sidang media di Hotel De Palma Ampang sebentar tadi. - MK

2 comments:

  1. Berani budak Rafiq ni. Rasa macam pemuda umno zaman dulu. Berani dah berprinsip. Lama dah takde pemuda macam ni. Zaman ni pemuda semua commercial dan berniaga. Ada ketua tapi takde telo. Ada naib tapi hampas. Kita doakan Rafiq diberi kekuatan utk terus berjuang.

    ReplyDelete
  2. Ye...semangat pemimpin seperti inilah yg kita mahu....meletakkan kepentingan negara dan rakyat melebihi segalanya.

    Kita harap akan ada lagi pemimpin2 UMNO di bahagian dan cawangan yg ada kesedaran tentang kemudaratan yg telah dan sedang dilakukan oleh Ketua Penyamun Negara akan berani menyatakan pendirian mereka. Ingatlah keluar UMNO bukannya keluar melayu dan islam....sampai bila nak bernaung di bawah payung yg dah berlubang2 tu....
    Kalau rasa serba salah dengan rakan2 ahli yg lain sekurang2nya fikirkanlah tentang nasib anak cucu cicit keturunan ahli keluarga sendiri yg akan menanggung akibat dari kedurjanaan yg dibuat oleh kepimpinan yang dipertahankan itu....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com