innity

pages

Monday, October 31, 2016

[BN PASTI PUTIH MATA PRU14] PENJAWAT AWAM Selangor TERIMA bantuan khas 2 BULAN GAJI


SHAH ALAM - Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Azmin Ali mengumumkan bahawa penjawat awam di seluruh negeri akan menerima bantuan khas kewangan dua bulan gaji.

Beliau berkata demikian sebagai menghargai sumbangan dan kejayaan penjawat awam yang menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negeri.

“Kerajaan Negeri bersetuju untuk memberikan bantuan khas kewangan sebanyak dua bulan gaji di mana pembayaran pertama telah pun dibuat pada 1 Julai 2016 lalu dengan peruntukan kewangan sebanyak RM57.25 juta.

“Baki lagi setengah bulan lagi akan dibayar pada hujung Disember kelak untuk memudahkan penjawat awam menyediakan persediaan persekolahan anak-anak,” katanya ketika membentangkan Belanjawan Selangor 2017 di Dewan Negeri Selangor (DNS) hari ini.

Pada 2016, satu bulan setengah gaji dengan peruntukan kewangan sebanyak RM44.1 juta dikeluarkan bagi tujuan pembayaran bantuan kewangan. -SH

3 comments:

 1. Najib UMNOnok pulak akan beri 2 bulan Gaji pada Anjing2 nya!!!

  ReplyDelete
 2. Masalah air ada dlm bajet tak bro? Kalau masih slow dan tak serius, mau terancam jugak kerusi empuk azmin tuh!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. bengap 6:51 ......masaalah wang KWAP 4 billion hangus ntah kemana ada dalam buyjet 2017???? tuh belum masuk hutang 1MDB lagi....sengal betul otak kamu...

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com