innity

pages

Tuesday, September 6, 2016

[MELUAT] Ajakan Najib agar RAKYAT SUMBANG IDEA untuk BAJET 2017 dibalas PERLI dan CERCA


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak semalam mengajak rakyat untuk bersama-sama menyumbang idea bagi penyediaan bajet 2017.

Menerusi akaun Twitter rasminya, Najib berkata orang ramai yang ingin menyumbang idea boleh berbuat sedemikian dari semalam sehingga 19 September di laman khas yang disediakan.

"Anda ada cadangan bernas dan ingin menyumbang kpd #Bajet2017? Sebarkan bahawa mulai 5-19 September, idea boleh dikemukakan di https://bajet2017.najibrazak.com," katanya.

Walau bagaimanapun, pelawaan Najib itu telah dibalas dengan perli dan cerca oleh netizen. Antaranya di fb siakapkeli dan Najib Razak:


Leo King idea saya minta tukar pemerintahan skrg... tak ada lg idea yg bernas... menteri2/ahli kabinet dan peguam negara boleh brsuka ria di zaman kegawatan ekonomi malaysia... bahkan tiada seorang pun menteri yg ambil kisah mata wang malaysia telah jatuh kepada usd 1/ myr4.002... apakah nasib generasi akan datang akan dapat membeli rumah atau mendapatkan pekerjaan... fikirlah rakyat malaysia yg dihargai..

Erik Helmi Lamela Nak sumbang idea???idea kami satu benda saja iaitu kami nak anda letak jawatan sebagai perdana menteri dengan cara terhormat,barulah kami sebagai rakyat akan hormati anda balik najib...itu idea yang bernas!!!terima kasih


Siti Emylia Emy Cadangan sy gst di hapuskan..minyak diturunkan,gaji dinaikkan,.dan rosmah diceraikan..spaya duit rakyat xmmbazir lg,klu xnk ceraikan pun bg rosmah dok rmh basuh pinggan je,jgn ikut najib kuar lg...itu je idea sy..terima kasih


Muhammad Arman Dayyan sy mencadangkn agar gst dari 6% di naikan ke 60% bukan apa...dengan kenaikan gst yg drastik ni dapat mengurangkan beban se isi rumah dh...contoh sebelum gst harga ayam sekitar 5 hingga 6hinggat sekilo....dengan kenaikan gst secara drastik ini di mana kerajaan dapat menambah hasil yg banyak untuk membuat kereta terbang untuk mencapai wawasan 2020....dengan kadar gst 6% harga ayam dh jadi rm9.50 sekilo dimana kerajaan masih menanggung kerugian...so dinasihatkn agar naik ke 60% terus biar harga ayam jadi sekilo rm92.00...rakyat dengan rasa rendah diri sanggup makan dedak ayam lpas.ni...


Ariff Sabrie Ahmad Idea saya: apa kata kalau kita tukar pemimpin dan kepimpinan yg sedia ada kpd yg lain.. Kita bg pada org lain dan parti lain.. Mana thu ekonomi negara naik kembali.. Cadangan je tu klu dpt buat lg bagus.. Hehe.


Abdul Karim Wahidon Dah bertahun ko ajak sumbang, alih2 idea ko dan geng ko ko pakai, pastu kuar statement, terima kasih rakyat atas sumbangan idea, ini yg rakyat mahukan. Sebel je aku...


Fadzira Fadzli nak sumbangkan pelempang pakej pegi balik kt muka dia boleh? itu sempena hadiah utk beberapa tahun tadbir negara


Mdfaris Nuraida Idea aku...satu je aku nk mntak...aku nk mntak najib kluar kan duit dlm akaun dia dan pindah ke akaun aku...sebab skrg akaun aku tggal rm12 ringgit sahaja..nk tggu bulan dpn gaji lambat lg...dh nk raya lg ni


Zairey Zaini Idea utk bajet?? Hmm.. tlong jgn bajet2 bagus tipu rakyat lg dah.. idea ko tu sume untung kt kroni2 ko je.. nk tlong rakyat,jgn mnipu,jgn putar belit alam.. xelok,nnt mak marah..


Dytrabo Sasuko Untung makan sepapat...rugi tanggung semalaysia,rakyat jadi tunggangan,abdi seluruh jiwa ,kroni ketawa besar,kenyang tujuh keturunan,tak tahu nak adu kat sapa...PR jadi pilihan,menjadi luahan rakyat...baru nak bersatu bertelagah sesama sendiri...adakah ini wayang semata...ya Allah selamat kami ...tamatkan semua sengketa


Kopi Semalam Kami nak perdana menteri baru...tak nak zahid hamidi jadi menteri malaysia...


Fauzi Bin Shazili Ni salah satu cara nak lepaskan kesalahan pada rakyat.. Ekonomi dah makin teruk nnti dia salahkan rakyat .. Sbb bagi idea.. So senang cerita kita sama2 salah.. Bukan salah dia org.. Tgk lah nnti.. Mesti berlaku cam ni punya..


Amir Nasir Baru sekarang nak tanya. Dah jatoh hutang melambak2. Kan baik kalau dari awal bertanyakan hal yg mcm ni. Mungkin ade yg dapat membantu..banyakkan sembahyang minta dari yg esa pasti ade jawapannya



Terdapat juga netizen yang meluat dengan pemberi komen upahan di fb Najib Razak yang asyik komen #BelieveInPM, #RespectMyPM secara membabi buta:


Ahmad Salleh #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM


Shaba Faizal #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM #RespectMyPM #BelieveInPM


Fitri Fini cadangan saya hentikanlah upah tukang tukang komen believeinpm lah itulah inilah....( kalo tok bce lah kan)


11 comments:

  1. Negara bankrap jawabla pok jib?
    KERIS

    ReplyDelete
  2. Pulangkan balik duit src 42 juta tu.
    Dh pulangkan belum ?

    ReplyDelete
  3. cerca & perli
    tu aje la yang
    melayu boleh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its called the manifestation of frustrations, people do what they did because its affecting them high and low....meanwhile, if you are not doing anything, could it be you're the CHICKEN or worst, HEADLESS CHICKEN?

      Tapikan, ayam tanpa kepala mana nak makan dedak ehhh?

      Delete
  4. Sya cadangkan BG bajet lebih sikit pd jbtan haiwan utk hasilkan byk2 nyamuk zika supaya semua rakyat kepala kecik Dan tk kepala besar mcm najib Dan menteri kabinet dia.

    ReplyDelete
  5. bagilah idea berjela2 pun..last idea rosmah jg yg dipakai..

    ReplyDelete
  6. Bila 1MDB tersangkut baru nak bawa ke kabinet untuk bincang dan cari idea. Masa nak tubuh 1MDB tak pula bawa ke kabinet nak bincang dan cari idea. Bila negara terbeban baru nak bawa ke rakyat supaya rakyat bagi idea.Lepas tu jaja ini idea rakyat,ini idea rakyat...Sudahlahh...

    ReplyDelete
  7. kalau ikutkan flow kerja nak buat budget di kem kewangan ni tak logik
    nak bentang bulan depan baru hari ni mintak idea
    nmpk sgt idea rakyat masuk bakul sampah aje

    ReplyDelete
  8. Betul tu..

    Sumbangkan idea konon..takdenya dia peduli. Itu semua lakonan je tu. Last2 idea bodo orang2 sekeliling dia jugak yg dia ikut...

    ReplyDelete
  9. menteri kewangan tak ada idea nak buat bajet..patutlah 1MDB pun lingkup. masa nak tubuh 1MDB tak pula nak minta idea rakyat..

    ReplyDelete
  10. Dah cuba beri komen "cadangan bernas dan ingin menyumbang kpd #Bajet2017"

    Malangnya kene reject....

    Tapi takper dalam ruangan ini beri kami kesempatan untuk beri cadangan...

    Mudah jer, najib dan kak mah wajib letak jawatan! Maka selesai segala masalah, terungkai dan terjawab segala persoalan.

    Mudah jer....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com