pages

Friday, September 2, 2016

"Mari Saya Ulas Isu 100,000 bangsa China BELUM dapat Kerakyatan Malaysia"


1. Mari saya ulas berkaitan isu 100k bangsa China ni yg katanya dah bercicit kat sini dgn status PR kononnya "di nafikan" kewarganegaraan spt yg du laporkan akhbar Sinar Harian bertarikh 2/9/16

2. Lihat modus operandi cina ni, isu sebegini di cetuskan oleh Presiden NGO mrk sebelum di tambah garam dan ajinomoto oleh MCA, Gerakan dan DAP nanti.

3. Tan Sri Tan Kong Khek ni merujuk kpd Perkara 16 perlembagaan yg kononnya menyatakan kononnya HAK mrk utk di daftarkan sbg warganegara.

4. Sedangkan beliau tak baca habis sehingga Perkara 16 (d) Perlembagaan yg mewajibkan cina2 ni semua MEMPUNYAI PENGETAHUAN ASAS BAHASA MELAYU.5. Beliau sendiri dlm laporan berita ini mengakui kesukaran cina2 ni semua dlm Bahasa Malaysia (Bahasa Melayu la bongok! Mana ada istilah Bahasa Malaysia!!!) yg menyukarkan mrk di terima sbg warganegara.

6. Kau datang tompek den, kau kono la ikut peraturan den. Bahaso den. Kalau kau tak suko bahaso negaro den, kau berambuih balik Canton!!!!

7. Lagi satu, Tan Sri Tong Taik Chuk ni terlupa merujuk kpd Perkara 18 Perlembagaan YANG MEWAJIBKAN sesiapa saja sblm boleh di daftarkan sbg warganegara mesti mengangkat ikrar setia kpd Raja dan Negara mengikut Jadual Pertama Perlembagaan.

8. Antara tahun 1957-1970 dulu, seramai 1.74 juta pendatang haram dari china dan india telah di berikan taraf warganegara oleh Kerajaan Perikatan TANPA MELALUI PROSES ANGKAT IKRAR INI.

9. Ini menyebabkan TARAF KEWARGANEGARAAN kesemua mrk skrg ini BOLEH DI CABAR DI MAHKAMAH. (Tunggu masa je aku nak buat atau tak)

10. JADI SAYA MENDESAK KERAJAAN NAJIB AGAR JANGAN BAGI MUKA DENGAN MEMBERIKAN KELULUSAN EKSPRESS KPD 100K BANGSA PENDATANG NI SEBAB YG AKAN JADI MANGSA KETIDAKADILAN SOSIAL DI NEGARA INI DULU KINI DAN SELAMANYA ADALAH ORANG MELAYU YG ASYIK KENA MENGALAH JE.

Apa yg saya tulis ni adalah berdasarkan Perlembagaan Persekutuan, ini bukan hasutan tapi ini adalah undang2.

PM mahu 50,000 pelancong China yang hilang dicari


Tahun 2005 dulu, masa Pak Lah jadi PM, beliau telah mengarahkan Jabatan Imigresen mengesan 50 ribu org pelancong dari China yang masuk "melancong" ke Malaysia tetapi tiada rekod mereka pernah meninggalkan negara selepas tamat tempoh yg di benarkan utk melancong.

Selepas 11 tahun, Presiden Persatuan Cina Gongzhong Malaysia, Tan Sri Khuat Khong Khek pula mendesak kerajaan segera meluluskan permohonan kerakyatan 100 ribu orang cina yg tak boleh berbahasa Melayu yg dah tinggal "lama" di Malaysia sbg hak mrk di bawah Perkara 16 Perlembagaan.

NAMPAK TAK?

50 ribu hilang, 100k mintak warganegara.

Fakta

Fakta geografi Malaysia mencatatkan keluasan negara kita adalah 329,758km persegi.

Di situlah hutan, di situlah sungai, di situlah paya, di situlah rumah, office,KLCC dan kelab dangdut.

Penduduk pulak 30 juta.

Pendatang asing berdaftar 3.2 juta

Pendatang haram tak berdaftar 2.6 juta

Cina yg nak mintak warganegara 500 ribu


Luas kaki persegi negara tak bertambah, sungai makin lebar sebab hakisan,

Woi Melayu!!!
Cucu ko nanti nak teroka hutan mana nak bina pondok?
6 comments:

 1. kena pakai tapis tepung untuk beri taraf warganegara sebab china mali pun ramai yang lesap di negara ini. harap tidak ada yang mati hidup semula..

  ReplyDelete
 2. Aku tak yakin di bawah rejim jahat billiun billiun ni tak akan tunduk dgn China.sepanjang lapan tahun kita nampak banyak benda yg ter gadai ,Dari akta ISA,menyuburkan sekolah vernekular,akta hasutan pun hampir tergadai,Tanah KTM di S"pore di gadai kat cina.Edra Energy pun digadai kat cina.Paling menyakit kan dia sanggup buat APA saja demi melindungi anak China kesayangan nya Jho Low .

  ReplyDelete
 3. Kerajaan Najib tolong bertegas, enough is enough. Jangan sibuk nak ambil hati mereka. PRU13 satu indikator sokongan kaum pendatang ini. Kebanyakkan peti2 undi dikawasan mereka kalah terok. Apa nak diharapkan kepada MCA, GERAKAN dan MIC? Agenda mereka dah teserlah. Najib jangan lah terlalu harap dengan sokongan mereka. Jangan beri kawasan melayu kepada mereka. Biar mereka bertanding kawasan kaum mereka.

  ReplyDelete
 4. Panas hati pun ya pasal, tak perasan kut nama Tan Sri ni..

  Tan Sri Khuat Khong Khek
  Tan Sri Tan Kong Khek
  Tan Sri Tong Taik Chuk

  ReplyDelete
 5. Jgn buang masa dg tulisan yg jelas merapu ini. Lebih baik kita tumpukan pembinaan jati diri kita untuk memperkukuhkan ummah.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com