innity

pages

Thursday, September 8, 2016

[BN bakal jadi PEMBANGKANG] PRU14 : Rakyat tidak akan berpeluk tubuh


Penganalisis politik yakin rakyat tidak akan berpeluk tubuh atau mengendahkan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sebaliknya mereka akan memilih pemimpin dan parti yang memberi harapan baharu kepada Malaysia.

Pensyarah Universiti Malaysia Sarawak, Prof Madya Dr Jeniri Amir menjangkakan PRU14 nanti bakal menjadi lebih sengit berbanding dua pilihan raya umum yang lalu.

“Kerana untuk kali ini, isunya jauh lebih besar,apabila rakyat mempertikaikan soal kepimpinan negara dan sebagainya.

“Jadi, mereka nak memastikan mereka mempunyai suara dalam menentukan kepimpinan negara dan masa depan politik Malaysia. Jadi, mereka tidak boleh berdiam diri,” katanya kepada Sinar Online.

Dalam pada itu, beliau melihat barisan kepimpinan sedia ada hari ini perlu menyampaikan mesej yang jelas kepada rakyat.

“Tetapi sebelum itu, pemimpin perlu terlebih dahulu membuktikan bahawa mereka merupakan kepimpinan dan parti yang boleh digantung harap oleh rakyat.

“Kerana akhirnya menjadi perkiraan terakhir saya fikir ialah kepimpinan yang boleh mengeluarkan negara ini daripada belenggu yang mencengkam sekarang. Jadi, kepimpinan itu harus memberi harapan baharu kepada rakyat Malaysia,” katanya.

Pemimpin akan datang bakal dinilai kemampuannya dalam meletakkan Malaysia ini di atas landasan betul berteraskan prinsip-prinsip demokrasi, ketelusan dan tadbir urus yang baik.

“Kerana selagi kita dibelenggu pelbagai masalah, kita akan diheret ke bawah. Jadi, kita perlu keluar daripada dilema dan cengkaman yang membelit kita sekian lama. Kalau tidak, sampai bila kita akan ada dalam lingkaran yang akan meruntuhkan masa depan kita sendiri.

“Kita memerlukan pemimpin politik yang jelas wawasannya. Mesej sedemikian perlu dihantar kepada rakyat bahawa kepimpinan di peringkat atasan itu perlu menunjukkan teladan yang baik terlebih dahulu,” katanya. - SH

10 comments:

  1. Sebenarnya Sifir nk jadi peminpin ni cukup senang..
    Semua rakyat tahu,sesiapa jadi peminpin zaman ni,automatik akan bertambah kekayaan peribadi sampai boleh makan 7 keputusan.
    Semua begitu,tak Kira dari parti mana sekali pun..
    TDM pun sama tak berkecuali,kekayaan yang diperolehi itu privileged yang datang bersama jawatan yang disandang.
    Yang tu lantak koranglah,kat Padang Mahsyar kelak,satu2 Allah hisap amalan dan perbuatan korang..
    Rakyat cuma nk hidup dalam keadaan Aman,makmur,mudah cari rezeki,tidak tertekan dan terbeban..itu perbezaan zaman TDM dgn zaman najib..
    Zaman TDM kerajaan pun rugi jugak,hilang berjuta2..tapi rakyat tak dibebankan dgn permasalahan itu..tiada GST,subsidi diberikan.kos sara hidup tidak melampau..
    Rakyat pun tak marah kat kerajaan..

    ReplyDelete
  2. Kih kih kih....kuat sungguj prof dan blogger nie berangan angan kosong...

    BN UMNO tak akan jatuh laaaa...makin bertambah kuat bila disangka lemah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm ayat blogger upahan najib je..anom 8.53

      Delete
    2. Kamu telek ke kamu garuk buah kerandut mu tuh? Tanda tanda Yakin Khayalan ie. False Confidence ia lah bila dua biji kamu tuh gatal sangat menyombong-riak!

      Delete
  3. Egola
    Tengokla pok jib kencing dalam lokap
    Pakai spender jeee
    KERIS pahang

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOHO KUAT GILO MUNG NIH!BRAPO LAMO DOH TAK MEKEY UBAT WEH!

      Delete
  4. Insyaallah umno akan terus kukuh..pm kita akan terus teraju negara selepas pru 14. Dalam banyak tuduhan yg dilemparkan kpd pm bukan semua betul, banyak yg berupa fitnah. Orang yg difitnah mcm najib ni Allah tahu segalanya. Takkan lah najib tak ada sedikit kebaikan semasa jadi pm. Walaupun tun m jd pm selama 22 tahun dan diagong-agongkan takkan dia tak ada buat kesilapan besar yg mungkin kita tak tahu..Yg nengetahui hak sebenar adalah Tuhan. Rakyat jgn cepat percaya dgn dengan dakyah pembangkang. Pembangkang senemangnya bertujuan untuk menjatuhkan kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu..ada lg yang sanggup butakan mata,pekakkan telinga..yang duit berjuta-juta dalam acc tu dtg mana?
      Derma dari kerajaan langit ker?
      Dah tau kena fitnah..saman la..ckp nk saman hari selasa,dah berapa puluh kali selasa tak saman2 jugak..
      Iya zaman TDM pun kerajaan rugi dan berlaku ketirisan tapi tak ada pulak Kes silap mata..duit tetiba hilang dan tak ada juga Kes sgin payment tutup mata sampai bayar kat dummy company.. bukan juta tp berpuluh juta..duit siapa duit rakyat,siapa tanggung?rakyat..
      Dia syok duk diputrajaya goyang batu 2 bijik dgn kak rossey

      Delete
    2. Antara PENIPUAN si LANUN-BUGIS yang terusan menipu wahai anon 11:58 PM yang terusan kena tipu...dan sengaja rela di tipu...:-

      - Ucapan Wang Derma Politik MESTI masuk account PARTY, Lanun-Bugis kata. TIPU nya dia wang masyuk account dia, private lagi!

      - Bulan Ramadhan siap dengan songkok-baju melayu (warak konon) kata mana ada wang masuk ke Private Account, KANTOI bigtime!

      - Duit CASH dah dibawa pulang dari Cayman Island ooops! Dah bertukar jadi Paper Assets oooops! Menjelma jadi jadian UNITS pulak? MENIPU dalam Parliament lagi!

      - 1MDB tunggu Audit dan Siasatan PAC 6 Bulan, kemudian jadi 9 Bulan....TIPU LAGI!

      - Tak kenal Fatboy Jho Lo....errr dalam gambar bukan si Lanun-Bugis tapi memang dia lah....siap bawak Suami Rosmah dan anak sekali dalam Boat? Yatch? Luxury Cruise Ship? TIPU lagi!

      - Tunggu Audit....errr AUDIT Accounts 1MDB 2015-2016 yet to be....? Audit Report, JAN OSAed? TIPU lagi!

      - Good Star bukan milik Jho Lo.....ooops! Surat BNM RAHSIA RASMI...Good Star milik fatboy Jho Lo! TIPU lagi!

      - TIPU LAGI!

      - Dan TIPU LAGI!

      - Dan LAGI!

      - Dan LAGI!

      - Dan LAGI TIPU!

      Kerja PM apa ekkk? P = PENIPU ; M = MEGA

      Kelentong, Temberang, Tipu lebih berbelit dari Ular lebih dasyat dari keling......si Lanun-Bugis PENIPU MEGA!!!!

      crew MLN

      Delete
  5. aku pun sebenarnya sangat sayang kat parti UMNO,parti yang amat berjasa kat orang melayu.aku nak Umno menang tapi aku dah x nampak apa2 faktor untk aku dan orang2 lain untuk teruskan sokongan pada UMNO gara2 makhluk Allah yang dok memimpin la ni.harap sangat2 lah dia letak jawatan dari memimpin parti lagi supaya aku boleh kembali sokong parti keramat ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com