pages

Thursday, August 4, 2016

[VIDEO] Kita jadi bahan ketawa antarabangsa dan dihina, kata Ambiga


Satu gabungan kumpulan masyarakat sivil hari ini menyerahkan memorandum kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Paul Low, menuntut tindakan lanjut diambil ke atas skandal berkaitan 1MDB.

Presiden, Persatuan Hak Asasi Manusia Kebangsaan (Hakam) Datuk S Ambiga memberitahu pemberita bahawa Low pada pertemuan mereka hari ini, berjanji untuk membawa tuntutan enam perkara kumpulan berkenaan kepada kabinet.

"Kami membuat tuntutan kepada menteri-menteri kabinet serta semua ahli parlimen supaya segera mengambil tindakan yang perlu.

"Kita kini menjadi bahan ketawa antarabangsa dan dihina ... Kedudukan Malaysian Official tidak lagi boleh dipertahankan dan tidak boleh diteruskan," kata Ambiga selepas pertemuan dengan Low, yang berlangsung selama dua jam.

Beliau merujuk kepada individu yang disebut 36 kali dalam saman sivil Jabatan Keadilan Amerika untuk merampas aset AS$1 bilion berkaitan 1MDB.

Antara yang menghadiri mesyurat dengan menteri itu hari ini, termasuk Pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah, Pengarah Eksekutif Suaram Sevan Doraisamy dan Profesor KJ John.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com