pages

Monday, August 22, 2016

[umno sudah terlambat] SURAT TERBUKA untuk Dato' Seri KHALED NORDIN ( MENTERI BESAR JOHOR )


1.Assalamualaikum DS Khaled Nordin yang saya hormati......

Saya mengikuti intipati ucapan DS Khaled melalui teks ucapan saya baca satu persatu dan saya ingin bertanya apakah maksud point 32 & 33 yang cuba disampaikan oleh DS Khaled?

2.Apakah maksud DS Khaled untuk menyamakan perjuangan Rasulullah SAW dalam islam sama seperti perjuangan Bos DS Khaled dalam UMNO? (Point 32 & 33).

3.Islam akan kekal hingga kiamat kerana Rasullullah SAW telah terbukti menjadi Role Model bagi umat islam manakala UMNO itu tidak dijamin mesti kekal lebih2 lagi ia berpunca dari perwatakan Bos DS Khaled yang amat diragui,adakah beliau boleh disamakan Role Model?

4.Saya terpanggil untuk bertanya..... kerana dari pemahaman saya DS Khaled menyebut nama Rasulullah SAW sedangkan ia amat jauh perwatakan dengan cara Bos DS Khaled lakukan didalam parti.

5.Terlalu jauh dimana jika kita kaji pernahkan Rasulullah SAW diragui oleh umatnya sendiri ketika Baginda mengurus harta / amanah rakyat?

6.Bos DS Khaled telah terang2 mengaku menerima wang kedalam akaun (pada awalnya tiada siapa pun mengetahui kecuali setelah didedahkan)

7.Apakah salah? Jika orang melayu bangkit dan mahu beralih arah kepada BERSATU bila mereka tidak yakin lagi dengan kepimpinan semasa didalam UMNO?

8.Apakah salah orang melayu serta rakyat bangkit malah saya tidak keterlaluan jika mengatakan UMNO itu sebenarnya telah dirosakkan sendiri oleh pemimpin atasannya (bukan ahli biasanya oleh itu tiada masalah jika ahli biasa bersedia untuk menyokong BERSATU)

9.Bagaimana DS Khaled boleh melakukan percubaan untuk mengaburi mata ahli dengan kata2 seolah menyamakan perjuangan mulia Rasulullah SAW dengan perwatakan yang dilakukan oleh Bos DS Khaled di dalam UMNO?

10.Sepatutnya DS Khaled bermuhasabah diri dan berlapang dada menerima kenyataan jika pun mulut dan mata DS Khaled terpaksa dikunci.

11.Ingatlah betapa sayang pun elakkan dari perkara2 yang cuba mengelirukan dan cubaan untuk memujuk hati orang2 Melayu sekarang ibarat lagu SHEDEE satu ketika dahulu

"SAYANG SEMUANYA SUDAH TERLAMBAT.....TAK GUNAAA ENGKAU KESALKAN LAAAGIIII

SAYANG SEMUANYA SUDAH TERLAMBAT...BIARKAN AKU MEMBAWA DIRIII

BERULANGKALI KAU ULANGI ....KESILAPANMU"

Mohon dilulus sahaja BERSATU jangan ditahan tahan lagi

Terima Kasih
Nizam Adham
Ribel UMNO
Melayu Bumiputera
Rakyat Malaysia

5 comments:

 1. Mengapa sedikit malu nk menyatakan sokongan kpd TSMY dan TUn M. Nyatakanlah terus dan jangan berselindung di belakang tabir Ribel UMNO. Inilah kebanyakan penyokong dua manusia gagal ni berselindung dan cuba untuk menjatuhkan orang lain dari dalam. Usahlah berdolakdalik lagi kerana anda pasti tidak boleh menidakkan peluang dan pengaruh parti baru yg didalangi dua pemimpin gagal itu tidak boleh wujud tanpa sokongan dari orang Melayu khususnya ahli UMNO. Kalo betul2 kuat jgan memperkecil orang lain... tunjukkan kekuatan sendiri....Tetapi pada hemat saya yg seorang pemimpin sokongan mereka ialah NEGARAWAN BELACAN manakala seorang lagi tu hanyalah BARUANYA.

  ReplyDelete
  Replies
  1. MUNG NOK SOKONG TSMY KO,MUKRIZ KO,MADEY KO,MUNG PUNYA PASAL LA.YANG MUNG DOK MAROH/MURIH ORANG LAIN NOK SOKONG TOK NAJIB TU BAKPO.MUNG NI ANUT DEMOKRASI JENIH APO.IKUT SUKO OREY LA NOK SOKONG SAPO2 PUN,SUSAH PULOK DIO.

   Delete
  2. Mung Mung Mung KEPALA KOTEK PAK MUNG!!!

   Delete
 2. I read this Khaled's statement and came across something to the tune of TSMY has chosen his own path and left UMNO......uhhh???

  I lost my respect to this guy if that is what he stated in his speech. Why trying to debunk the reality that TSMY was SACKED, repeat SACKED......

  1- from his DPM
  2-purged & curtailed DUMMY Deputy President last year at the PAU
  3-finally suspended as DyPresident UMNO
  4-Eventually THROWN OUT from UMNO

  all without the due course of Self-Defences as given to Anwar Ibrahim (regardless the grave private indecencies) when he was sacked!

  Khaled is trying to look nice but still lapping the LANUN PM aka President UMNO aka Finance Minister aka ex Chairman BOA 1MDB.....what a disgrace UMNO and its hierarchy has become!

  MLN

  PS aku anak Johor udah lama di luar negara semakin jauh paksi ku kepada UMNO dan MB nya.

  ReplyDelete
 3. Tulisan yang amat baik!!!

  Lanun Bugis mesti disingkirkan demi Negara Bangsa dan Parti!!!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com