pages

Friday, August 26, 2016

[SEDANGKAL ITU STRATEGI TS ANNUAR MUSA] Program Dikir Barat UMNO LAWAN Program Tun M, Muhyiddin, Mukhriz di Ketereh Kelantan


DUA POSTER YANG TIDAK WAJAR.
.
Sehari dua ini "serabut molek" apabila dua poster ini diangkat ke dunia maya. Di letak sebelah menyebelah. 3 M di padang majlis daerah Ketereh. Program Dikir Barat yang letak muka Tan Sri Annuar Musa dan Datuk Md Alwi di Padang Sekolah Ketereh. 
.
Pelabagai pertanyaan, sindirian dan komentar minta pilih antara keduanya. Sebagai orang yang akrab dengan kepimpinan bahagaian Ketereh saya jadi kelu. Setahu saya tiada mesyuarat Biro Politik parti pernah bincang masalah ini. Andai ada apa jua keputusan dibuat, tentulah saya ada sekali.
.
Tiada. Jadi apakah punca muka TSAM dan Datuk Alwi ada kat situ?Sehingga jadi momokan pula-seolah olah mahu menghalang orang dari datang ke program 3M.
.
Sebagai strategist bertaraf nasional, tidak mungkin sedangkal itu pemikiran TSAM. Beliau tahu pengaliran maklumat tidak boleh di halang. Malah beliau selaku orang yang telah mengetuai Bahagian selama 30 tahun tahu akan denyut nadi orang dalam kawasan.
.
Idea, pemikiran dan perjuangan mesti ditentang dengan idea dan pemikiran dan hujahan jua. Bukan dengan dikir barat dan bonaza basikal. Ia bukan cara Tan Sri Annuar Musa yang saya kenal sekian lama. Tan Sri akan jawan hujah dengan hujah. Dalam gema suara atas pentas dengan kata kata bernas.


Roslan Ab Hamid 6 comments:

 1. Dalam keadaan seseorang mabuk todi and to please the bosses, mana mungkin kita mengharap kewarasan dan kebijaksanaan !!!

  ReplyDelete
 2. Jom kito pakat naik basikal..setakat itu jelah kemampuan dan kehebatan puak umno..

  ReplyDelete
 3. Dikir ni satu bentuk alat komunikasi yang menarik ramai pengunjong..boleh dimanfaatkan semaksimanya untok menyampaikan message2 tertentu...jangan under rate..

  ReplyDelete
  Replies
  1. ko dah tgk ke gambar rakyat kelate turun untuk dengar Tun M, TS muhyiddin dan DS mukhriz

   ko tgk gambar tu bru ko tahu dikir barat tu cuba rating pemikiran rakyat klate ke tahap yg rendah dan rakyat klate tidak sebodoh itu seperti tanggapan puak umno

   Delete
 4. Tak kan nak hadir program Tun yang pernah di gelar Beruk oleh Ku Li masa depa gaduh2 dulu..buang masa...

  ReplyDelete
 5. kaedah yang bijak Tan sri Anuar Musa. Memahami falsafah dikir barat ia nya bukan hanya sebuah hiburan.tahniah

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com