pages

Monday, August 29, 2016

[NGO HAK WANITA BIADAP, KURANG AJAR] Netizen kecam NGO wanita hina Mufti Perak melalui anugerah


Disebabkan menjelaskan hukum Islam dalam isu rumah tangga, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dihina di satu majlis anugerah anjuran gabungan NGO hak wanita.
Penghinaan itu diungkapkan dalam bentuk anugerah yang diberikan kepada Tan Sri Harussani menerusi kategori ‘menghina intelektual’ dalam majlis Anugerah Aiyoh Wat Lah!.
Bagaimanapun, penghinaan itu dikecam keras oleh pengguna media sosial.
“Sangat kurang ajar dan biadab,” tulis Aishah Ummu Nubala.
“Apa nak jadi dengan Malaysia… makin ramai golongan cerdik pandai yg main2 kan agama ikut sesedap rasa hati je nak ckap org tuh x betul,” tulis Safwan Majid pula.
Zulkifli Omar pula menyifatkan ia sebagai anugerah yang melampau.
“Yes, I do not need to agree with them (mufti, JAIS, JAKIM) all the time, but this is insulting. Excessively insulting! And you call yourselves intellectual?,” marah Fairuz Azmi.
“Mengapa Mufti diperlakukan sampai begini,” soal Mazlina Haji Ismail dalam statusnya.
Menurut laporan sebuah portal liberal, kategori ‘menghina intelektual’ dianugerahkan kepada pihak yang membuat ulasan tidak logik, tidak rasional dan palsu sama sekali.
Harussani pada April tahun lalu berkata konsep rogol dalam perkahwinan tidak wujud kerana isteri tidak boleh menolak kehendak seks suami kecuali datang bulan, sakit dan melahirkan anak.
Katanya, Nabi Muhammad juga berkata isteri mesti patuh walaupun di atas belakang unta.

4 comments:

  1. Jgn salahkan Ngo, salahkan pemimpin pondan yg takut bini Dan selalu enjoy Dan mkn rasuah.

    ReplyDelete
  2. Bila ulamak bersekongkol dan tidak mengutuk perbuatan pemimpin menyamun duit khazanah, akibat nya rakyat sudah hilang kepercayaan dan hilang hormat terhadap mereka.

    ReplyDelete
  3. Pikir le balik contoh tu. Kalu setubuh atas unta dlm rumah tak pe le ikut. Kalu tgh jalan, depan org ramai? Tak ke haram?.ini le ulamak yg tak de fikiran kritikal. Main terima je bulat2 apa yg diajar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com