innity

pages

Thursday, August 4, 2016

'KITA JUMPA DI JALAN RAYA" kata Jamal Yunos kepada Bersih

Gerakan Baju Merah kini sudah bersiap-sedia untuk berhadapan dengan perhimpunan Bersih 5, kata ketuanya Datuk Jamal Md Yunos.
Beliau mengulas pengumuman Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) hari ini yang akan menganjurkan perhimpunan kelimanya, kali ini untuk memberi tekanan supaya mereka yang bersalah dalam skandal 1MDB dibawa ke muka pengadilan.
Jamal dalam satu kenyataan ‘mengalu-alukan’ pengumuman itu dan mengulang komitmennya untuk mengadakan perhimpunan Baju Merah pada hari sama dengan Bersih 5.
“Ini bagi menghalang agenda kotor dan jijik puak-puak pengkhianat negara mencabul sistem demokrasi berparlimen di negara ini,” katanya yang menyifatkan pengumuman Bersih itu sebagai langkah yang terdesak.
Beliau berkata, perhimpunan itu bukan sahaja menganggu ketenteraman awam, tetapi boleh mencetuskan provokasi yang akhirnya menggugat keselamatan negara.
Dalam satu kenyataan hari ini, Bersih berkata keputusan itu diambil selepas perbincangan dengan pelbagai NGO, pemimpin belia dan golongan akademik dan merumuskan kerajaan tidak bertanggungjawab dalam memastikan penyiasatan menyeluruh berhubung dakwaan salah laku melibatkan 1MDB. - FMT

4 comments:

 1. Replies
  1. Abd Halim......kau tu barua haramjadah DAPig....pemakan bangkai DAPig.
   Hakhhhtuiiiiii....

   Delete
  2. Hang lagi barua p sokong jamal..elok la hampa sama2 samseng taik kucing..hahaha..

   Delete
 2. http://steadyaku-steadyaku-husseinhamid.blogspot.my/2016/08/jamal-md-yunus-jakim-sila-siasatini.html?m=1

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com