innity

pages

Wednesday, August 31, 2016

[DI PADANG KOTA P.PINANG] Patung Beruang Bertulisan Hadith Nabi telah dialihkan Setelah VIRAL


Selepas viral, 2 patung beruang bertulisan yang didakwa tidak sensitif terhadap orang Islam di Padang Kota pagi tadi, pihak MBPP segera ambil tindakan mengeluarkan dua patung tu dari tempat tersebut.
Ingatlah, lepas ni nak buat apa sekalipun tolonglah sensitif dan ambilkira pandangan semua pihak. - 
Penang Kini

Antara komen pembaca:

Adisutjipto Hendrawan Saya setuju dengan admin, konsep berhala beruang dan quote dari pelbagai agama termasuk Islam ini.. boleh kita lihat sebagai satu tindakan pluralisme agama. Seolah olah bahawa islam ini salah satu daripada pilihan agama yang ada. Ini satu tindakan yang sepatutnya dicegah kerana dikhuatiri satu hari kelak budaya pluralisme agama boleh diterima secara terbuka oleh semua orang hingga kita dah tak kisah jika anak kita mahu memilih cara hidup agama lain.

Adisutjipto Hendrawan Ramai tak faham apa itu Islam termasuk orang islam sendiri. Mereka anggap islam tu sama saja dengan agama lain. Sedangkan mereka tak faham Islam itu Addin. Yang datang dari Dia sendiri. Disampaikan oleh RasulNya. Hadis bukan satu benda main main boleh tulis atas berhala berserta kupasan kupasan dari agama lain. Hati hati ya dengan serangan halus ni.

Sab'oun Masani Zaini masalah betul...untuk apa ditulis hadith di punggung patung tu???saja nak buat provok dan kemarahan pada umat islam ka??? ni hadith Nabi kami Agama kami yang mulia....muslihat apa yang kalian ingin lakukan? sungguh mengelirukan


5 comments:

 1. http://akhzaman.blogspot.my/2012/01/islam-liberal-semakin-terserlah-ada.html?m=1

  kesan dari pluralisma yg sudang diketengahkan oleh pengkhianat bangsa dan barua penjajahan jenis baru.. mereka dibiayai dng dana yg cukup banyak melalui NED..IRF... oleh agen zionis yg menghancurkan krsucian dan akidah iman umat islam... barua pengkhianat ini musuh dalam selimut ada disekeliling kita semua... ini penjajahan brntuk baru yg perlu diperangi mrlalui risalah.. info2 dan media untuk disampaikan diseluruh nrgara...

  selamat menyambut hari mereka

  ReplyDelete
 2. Dato Malik Itik PKR tak bising pon..

  ReplyDelete
 3. Budak itik tu mme barua pluralisma. ... klu bising alamat telungkup krna kejakan dng tokong ...

  ReplyDelete
 4. Ada yg ngaku Islam turut subahat dalam hal ni.Kalu tak camana kafir ksfir ni boleh tau ttg hadith ni??.Mereka memang pengkhianat ,jgn lepaskan mereka!!

  ReplyDelete
 5. Patut repot polis supaya siasatan dilakukan. Majlis Islam P. Pinang dayus.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com