innity

pages

Saturday, July 2, 2016

[PATUT JUGA DISIASAT] 1MDB beli Tanah TRX & Sg, Besi BAWAH HARGA Pasaran, Sebahagian DIJUAL pada Sykt CHINA


Bekas kawan baik Najib dan bekas MT Umno tulis. 

Lim Guan Eng sangkut kena tahan SPRM sebab kes sangkut menyamai sama macam yang Najib buat dalam kes Tanah TRX. 

Kes ni sebelum 1mdb jual pula tanah tu pada syarikat kepunyaan negara China.

Tanah tu dia lah pemilik(pemegang amanah bagi pihak kerajaan). Dia lah juga pembeli(chief Advisory Board 1mdb yang mana under klausa 117 1mdb memutuskan setiap keputusan utk beli atau jual apa apa kepentingan perlu ada tandatangan Najib)

Dan paling best ialah wakil pemilik tanah TRX lantik Minister Of Finance(dia jugak) utk runding dan finalise semua apa apa transaksi antara pemilik(pemegang amanah tanah kerajaan) dan pembeli(1mdb).

Dia lagi teruk dari Lim Guan Eng. Bapak punya CONFLICT OF INTEREST.

Bersih? Intergriti?
Bullshit.

-Mahathir The Legend


4 comments:

  1. Perangai tamak. Tak tau ke kita jual tanah kpd cina tu maknanya jual pd kafir yg akan menjajah kita sikit demi sikit.

    Cina dari China ada rancangan jangkapanjang mau menguasai bumi kita melalui cara pembelian hartanah, ekonomi dll. Akhirnya politik menjadi sasaran terakhir mrk. Kita tak akan dpt lihat strategi paling licik dan senyap selain menguasai hartanah.

    Setelah mrk kuasai hartanah mrk tak akan serah balik sampai bila bila kpd melayu semula. Hari ni LGE mengajak China melabur di Penang, adakah kerajaan Kedah akan berani menuntut semula Penang dgn dibelakang cina ada empayar komunis China yg menypkong mrk?

    Rancangan ini sebiji macam yahudi buat di Palestine 80 thn dulu. Tak disedari oleh rakyat Palestine. Yahudi beli hartanah dgn harga yg mahal dan murah sehingga rakyat Palestine mabuk dgn tawaran lumayan. Akhirnya mrk disembelih. Anak cucu disembelih juga.
    Kita benci perangai Najib dan kita benci perangai cina DAP, MCA, dan Gerakan.

    Selamatkan bumi kita yg mulia ini.

    ReplyDelete
  2. Semua sistem kerajaan bn punya
    Semua dah kena suap rasuah

    ReplyDelete
  3. Dimana tokoh tokoh agung yang nak bersatu dengan rakyat untuk tumbangkan bn

    Ayuh kita buat bantahan seluruh negara
    Setiap hari

    ReplyDelete
  4. Sistem undang undang dah di suap rasuah
    Sistem kewangan di kawal bn

    Apa lagi yang ditunggu

    Rakyat dan tokoh tokoh terbilang ayuh kita bangkit

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com