innity

pages

Friday, July 1, 2016

MAHATHIR DAN PENGANGKUTAN AWAM BAHAGIAN 1 - MONOREL DIGAGALKAN PM TERKEMUDIAN




MONOREL BAWAH TANAH PUTRAJAYA YANG TERKUBUR

Najib dakwa Mahathir tidak ambil berat mengenai pengangkutan awam.

Putrajaya adalah bandar yang cukup tersusun yang DIILHAMKAN oleh TUN M (Kena bagitahu sebab nanti ada orang claim dia buat). Tak ramai tahu, Tun M dah buat SISTEM PENGANGKUTAN AWAM TERCANGGIH di Putrajaya sebelum ia dibatalkan oleh Pak Lah.

Dalam Blueprint Putrajaya telah dimaklumkan, Putrajaya hanya boleh menampung kenderaan sebanyak 300,000 pada satu satu masa untuk keadaan yang selesa, kini pasti dah bertambah tapi sebagai membantu menangani masalah ini, Tun M telah mereka satu jaringan monorel termasuk bawah tanah yang juga sebuah mall besar di bawah tanah ini untuk kegunaan rakyat.


Jambatan usang di Putrajaya ini masih utuh untuk dilihat, inilah jambatan monorel yang dimaksudkan. Untuk ke pejabat Tun M dari Precint 8, akan melalui jambatan ini, dan Tun M pernah berkata

"Kalau lalu saya akan tutup mata, sebab kalau saya tengok jadi sakit mata, sakit hati"

Inilah salah satu usaha pembangunan yang dibatalkan selepas beliau bersara.

Pak Lah nampak ia satu pembaziran.

Najib pula, baru merancang untuk bina LRT Putrajaya.

Tidak mengapalah jika benar nak menyambung projek yang Tun M dah asaskan. If he want to get credit for it, its up to him. Tun M bukan suka nak mengaku dia buat itu, dia buat ini.

Cuma tulisan ini untuk bacaan mereka yang mahu tahu apa yang Tun M dah buat.

Bahagian 2 akan menyusul untuk SISTEM PENGANGKUTAN yang lain pula.

https://m.facebook.com/ILOVETUNM/

3 comments:

  1. What to say arr...some bloodyful wanabe trying to bull bull shit la....shiittt

    ReplyDelete
  2. aku tergelak bila najib kata tun tak buat apa2 mengenai pengangkutan awam..haha..kena simpan sikit bodoh najib ni

    ReplyDelete
  3. Tanda2 najib nak melingkuo tu. Teruskan doa kita semua. Insyaallah tak lama dah. Yakinlah doa org yg kena fitnah. Itu janji Allah swt. Monorel dan public transport hasil idea Tun. Crony Anwar yg dilantik tapi banyak yg melingkup. Lepas tu Paklah ambik alih dia stop semua pasal dia cakap bazir duit mak bapak dia. Yg boleh buat duit sikit, dia bagi kat Scomi. Tak percaya tanyalah bebudak tingkat 4 dulu. Najib ni sambung apa yg Tun dah buat lama dulu. Yg jalankan semua pun syarikat prasarana. Pun idea tu untuk jadi syarikat yg dominant dalam pengurusan public transport. Angle mana najib nak tumpang glamour aku pun tak faham. Cakap gentleman sangat tapi sebenarnya ...hampeh !!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com