pages

Saturday, July 2, 2016

Hari al-Quds Sedunia agenda Syiah: di Malaysia, Mat Sabu Bersama-sama

Pada hari tersebut, penganut Syiah akan keluar beramai-ramai sambil menjunjung poster-poster gambar Khomeini. Soalnya, apa sumbangan Khomeini dan Syiah terhadap perjuangan Palestin?
Hari al-Quds Sedunia yang disambut pada setiap Jumaat terakhir bulan Ramadhan sebenarnya digagaskan oleh tokoh Syiah Rafidhah iaitu Khomeini. Ia diadakan kononnya demi memperingati perjuangan umat Islam di Palestin. Pada hari tersebut, penganut Syiah akan keluar beramai-ramai sambil menjunjung poster-poster gambar Khomeini. Soalnya, apa sumbangan Khomeini dan Syiah terhadap perjuangan Palestin?
Pernahkah darah Syiah mengalir di bumi Palestin? Tahukah kita bahawa Bapa Kemerdekaan Palestin setelah diperintah 12 kurun oleh Babilon, Yunani, Parsi dan Rom adalah sahabat agung Sayyidina Umar al-Khattab r.a. Tahukah kita, Bapa Kemerdekaan Palestin yang kedua selepas ditawan 92 tahun oleh tentera Salib adalah Sultan Salahuddin al-Ayyubi. Adakah mereka ini Syiah atau Sunni?
Bahkan, tahukah kita bahawa Syiah tidak pernah mengiktiraf Masjid al-Aqsa terletak di Palestin. Dalam buku berjudul al-Sahih Min Sirah al-Nabiy al-A’zham dan al-Masjid al-Aqsa, Ayna? Ja’far Murtada al-‘Amili, mendakwa bahawa ketika Umar al-Khattab masuk ke Baitul Maqdis, tiada sebuah pun masjid di situ, lebih-lebih lagi masjid yang dinamakan al-Aqsa. Al-Majlisi pula meriwayatkan dalam Bihar al-Anwar bahawa Masjid al-Aqsa itu tempatnya di langit, bahkan Masjid Kufah lebih baik berbanding Masjid al-Aqsa di Palestin.
Inilah topeng sebenar Syiah terhadap isu Palestin. Mereka hanya menggunakan Hari al-Quds Sedunia untuk mengelabui mata umat Islam Sunni. Maka sayugianya, nama Khomeini dan Syiah dipadamkan daripada sambutan Hari al-Quds Sedunia. Malah hari kemerdekaan al-Quds pada 27 Rejab 538H oleh Sultan Salahuddin al-Ayyubi lebih layak dan lebih berhak untuk diperingati!
Ustaz Mohd Aizam bin Mas’od
Penolong Pengarah (Pegawai Penyelidik) Akidah Bahagian Penyelidikan JAKIM
Sumber: https://www.facebook.com/aizam.masud/posts/102014340350800812 comments:

  1. Syiah murtad dan munafik yg paling berbahaya dari yahudi zionis...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com