pages

Saturday, June 11, 2016

Panggil Mereka PAN, Tak Layak panggil Amanah - Muslimat PAS SelangorSUNGAI BESAR: Parti Amanah Negara (Amanah) tidak layak dipanggil ‘Amanah’, demikian dakwa Ketua Dewan Muslimat PAS Selangor, Wan Hasrina Wan Hassan.

Katanya, parti serpihan PAS itu telah mengkhianati perjuangan ketika bersama PAS sebelum ini, justeru ia lebih sesuai dipanggil PAN.

“Kenapa perlu sebut Amanah? Mereka khianati perjuangan sebelum tubuhkan parti PAN, mereka bongkarkan kerahsiaan parti PAS dengan melarikan kerusi-kerusi yang mereka tandingi atas tiket PAS dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.

“Tak layak panggil  Amanah. Kalau ada ‘mata-mata’ PAN di sini balik dan beritahu sendiri bos masing-masing sebab apa nak panggil Amanah?” katanya dalam ceramah di Kelimpok di sini, malam Jumaat.


Ketua Dewan Muslimat PAS Selangor, Wan Hasrina Wan Hassan


Beliau memberi contoh kerusi-kerusi PAS yang didakwa dibawa lari oleh beberapa ahli Parlimen dan Adun Selangor yang kini bernanung di bawah Amanah.

Jelas beliau, kerusi-kerusi tersebut adalah Parlimen Sepang (Hanipa Maidin), Parlimen Kota Raja (Dr Siti Mariah Mahmud), Shah Alam (Khalid Samad) serta kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Hulu Kelang (Saari Sungip) dan Morib (Hasnul Baharuddin).

“Buktikan kalau betul-betul mereka amanah kosongkan kerusi tersebut dan bertanding atas tiket PAN. Kalau menang bererti rakyat betul-betul sokong mereka dan inginkan mereka terajui kerusi tersebut.

“Tapi bawa lari kerusi atas tiket PAS dan tengok samada rakyat sokong mereka disebabkan mereka ambil kerusi Adun dan Parlimen yang ada sekarang ini, itu tidak amanah,” katanya.

7 comments:

 1. lobih molek dipanggil parti PANtart - sobab sonang digula2kan oleh DAPpigs

  ReplyDelete
 2. Mat sabu angry... sbb.. dot. dot dot..dah tak disupply... yg tinggal hanya Pan saja...Muslimat dah cerdik tak tertipu lagi..harap harap seterusnya begitulah...kesian yg lepas lepas...

  ReplyDelete
 3. Yg dah kuar parti dan lari kan kerusi...tiang gol dsbnya.......kira hukum kafir ke tak lagi....kikiki

  ReplyDelete
 4. APAkah yang diperjuangkan si MUSLIMAH PIS ini...........????
  Parti Mat Sabun jangan dipanggil AMANAH..........?????
  Kalau panggil PAN, adakah ini akan menyelesaikan masalah
  ekonomi negara yang teruk..........????
  Adakah ini akan menghapuskan Najib si penyonglap duit rakyat.....???

  ReplyDelete
 5. PANdir bodoh..PANtat busuk.

  ReplyDelete
 6. KALU NOK SEDAP JELIRO LAGI PANGGIL PARTI PANTAT KUALI.

  ReplyDelete
 7. “Buktikan kalau betul-betul mereka amanah kosongkan kerusi tersebut dan bertanding atas tiket PAN. Kalau menang bererti rakyat betul-betul sokong mereka dan inginkan mereka terajui kerusi tersebut."

  Maka hari ini parti amanah telah membuktikannya dengan bertanding melawan parti umno bn dan pas.

  Pilihan dan undi rakyat PRK sg besar dan k.kangsar sudah pasti kepada calon parti amanah!

  Kenapa parti amanah?

  Yang pertama kerana nama amanah bermaksud jujur dalam memperjuangkan hak rakyat, bersih dari segala jenis korup dan penyelewengan kuasa.

  Yang kedua kerana parti amanah menyokong deklarasi rakyat yang mahukan najib meletak jawatan seterusnya di adili di mahkamah.

  Kepada pengundi sg besar dan k.kangsar,

  Undilah calon parti amanah yang boleh membela nasib rakyat serta demi masa depan negara!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com