innity

pages

Tuesday, May 17, 2016

Video: Lawak 'pickuplines' Sepahtu dikecam netizen


Satu video yang dimuat naik oleh facebook rasmi Sinar Fm memaparkan kumpulan pelawak terkenal Sepahtu membuat persembahan lawak di sebuah sekolah rendah di ibu kota bersempena sambutan hari guru semalam dikritik para pelayar internet.

Sepahtu yang dianggotai Jep, Shuib dan Rahim membuat lawak 'pickuplines' dengan seorang guru diatas pentas di sekolah tersebut.

Namun para pelayar internet mengatakan bahawa lawak mereka tidak kena tempat iaitu di sekolah tempat untuk mengajar perkara yang elok bukannya tempat untuk melawak sedemikian rupa.

mereka turut mengatakan kewajaran lawak 'pickuplines' kumpulan tersebut dengan penonton yang merupakan para pelajar sekolah rendah.


5 comments:

  1. Memang keterlaluan, adab yg perlu kita jaga bila berada di tempat yg sebegini.

    ReplyDelete
  2. Dorang tu pun tak sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau yg komen pon tak g sekolah kot? Pihak sekolah allow pelawak dtg sekolah buat show takda sapa nak komplen plak?

      Pelawak akan anggap komedi mereka adalah bersesuaian tp kalau sekolah rasa tak ok (which should be pre evaluated b4 the event) jgn la benarkan diaorg dtg..

      Delete
    2. Dah nama Hari Guru, yang dihiburkan guru2 dan murid2 tumpang sekaki, tu pun salah ke?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com