pages

Thursday, May 5, 2016

[USAHA KESAN HELIKOPTER] Pasukan bertindak SAR helikopter hilang ditubuhkan


KUCHING: Sebuah pasukan bertindak diketuai Polis Diraja Malaysia (PDRM) ditubuhkan bagi menjalankan siasatan dan mengambil tindakan berhubung laporan kehilangan helikopter di kawasan Sebuyau, petang tadi. 

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata pasukan itu yang turut disertai Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) dan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) serta Pasukan Polis Marin (PPM) sudah berada di lokasi pesawat itu dilaporkan terputus hubungan. 

"Sepatutnya pesawat itu berlepas jam 4 petang dan sampai di Kuching pada jam 5 petang...hubungan terputus di Sebuyau iaitu kawasan berhampiran laut dan paya. 

"Polis suah menghantar anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) dan PPM untuk menyiasat laporan itu dan sudahpun berada di sana selepas laporan mengenainya diterima petang tadi. 

"Kita doakan agar pasukan mencari dan menyelamat itu dapat maklumat yang diperlukan untuk tentukan keadaan penumpang pesawat berkenaan dan kita berharap menerima berita baik," katanya. No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com