innity

pages

Tuesday, May 3, 2016

'Saya bukan anti-Umno, saya anti-Najib'


ALOR SETAR – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, beliau masih sayangkan Umno, walaupun beliau bertindak meninggalkan parti itu baru-baru ini.

Menurutnya, beliau keluar daripada Umno kerana tidak suka dengan cara pentadbiran yang dilakukan Presiden Umno dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Saya bukan anti-Umno, saya anti-Najib. Selama ini negara kita, walaupun punyai berbilang kaum, parti lawan dan parti kerajaan, tapi pentadbiran boleh dijalankan dengan baik.

“Hari ini kita lihat cara Najib tidak disenangi dan kesannya amat buruk kepada negara. Kita berhimpun kerana sedar bahawa yang salah ialah Najib, tetapi dia kata (dia) tak salah,” katanya di hadapan ramai hadirin pada program Pidato Selamatkan Malaysia di pekarangan Wisma Harapan di sini, pada Ahad.

Menurutnya, kerjasama dengan pembangkang menerusi Deklarasi Rakyat bukan melibatkan soal parti atau mana-mana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sebaliknya memperjuangkan hak rakyat.

“Kita tahu dia (Najib) menunjukkan kononnya begitu demokratik dalam Umno, pemilihan pemimpin dibuat oleh wakil seramai 2,000 orang. Dia ingin perluaskan supaya lebih ramai ahli Umno dapat menyertai pemilihan pemimpin dan kita berasa lega juga.

“Baik sungguh Najib. Yang tak ada hak pun diberi hak. Tapi bukan jumlah undi daripada ahli-ahli diambil kira sebaliknya jumlah bahagian yang menentukan siapa menjadi pemimpin,” katanya.

Beliau berkata, selama 22 tahun menjadi perdana menteri, beliau tidak pernah meminjam wang RM1 bilion. - SH

12 comments:

  1. yo old man...dpd u sebok nak jatuhkan najib for ur boboi to be pm.....why dont...u help the rakyat....u bayarkan semua tol2 yg rakyat kena tanggung sekarang....all the perjanjian tol lebuhraya is during your time and u were the one who agreed and sign the agreement....what say u n ur penjilat2 bontot semua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak nak guna hiway boleh ikut jalan lama...apa masalahnya?

      Hari ini Najib berkuasa mansuhkan la tol tol yang ada?

      Najib ada brani? Mana brani...teloq pon tak da...menyusahkan rakyat ada la.

      Delete


    2. 11.47

      Your stupidity and ignorance know no bounds.

      Delete
  2. bengong....... tak anti umno.... TAPI kelar parti Dan bersekongkol dengan DAP Dan pembangkang lain.... nyanyuk..... zaman di dulu semua orang cintakan dia ker? sibuk dok ngaa Najib cash is king... zaman da dulu bukan bertuhankan duit ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12.27

      Bersekongkol dengan dap untuk jatuhkan najib seterusnya sumbat najib dan pencacai ke dalam jel.

      Najib blur pun ada cakap "persengkokolan" win win atau menang menang.

      Zaman anwar memang banyak tabur duit, Tun tak pernah plak? ada fakta tak chai? Atau lu main tabur fitnah je....

      Delete
  3. orang tua busuk hati, jelas dia tak suka najib sebab tak ikut cara dia, dulu dia buat pada pak lah, bukan ke busuk hati, cukup lah zaman hang dah over, we live in new era..

    ReplyDelete
    Replies


    1. 7.42

      You are damn right.

      We live in a new era now.

      An era where cash is king, cheating, lying and spinning are supreme and corruption is the preferred way of life.

      Long live the super corruptors and spineless liars!!

      Delete
  4. Hang dok bising2 kat Rumah org ni buat Apa?????
    Pi lah MENGAMPU kat rumah PM Nunnnnn...mana tau dapat Dedakkk...
    Dok bising kat sini sbb Term & Condition sbb dah dapat DEDAK kott...
    Untungnya jadi pengampu,modal hanya MAKI jer...Fakta2 tak perlu sbb pengampu sendiri pun tak tahu apa yg dia MERAPUUUU....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro 9.12AM.
      Dia merapu dlm rumah orang mcm pelacur cari pelangan.Hehehe

      Delete
  5. dear tun.... najib is not the one u should be fighting...he is a nice man and he is doing the best he can for the rakyat and country. i think tun u are afraid that u are losing ur legacy... ur son mukriz is a failure and u know it. tun razak have his son as pm... tun hussein have his son as minister.. pak lah has a son in law as minister too... and what have u?.. i pity u tun... is 1mdb the only reason u want najib out?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dina,pegi ddk dapor,belaja memasak lg baik..jgn enyampok kalau xtau pucuk pangkal cerita..nm da sdap, DINA..bila bg komen da bertukar jd DINO,DINOSOR..DINOSOR nk mkn dedak ke..?

      Delete
    2. What legacy? Do you really think we the rakyat so naive? just let najib do whatever he want?
      And let the country goes to drain?

      since when ex pm son is a requirement and must be made as future prime minister?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com