pages

Sunday, May 22, 2016

[PATUT TAHAN VIP YANG GAJIKAN MEREKA] Halang Jalan Macam Negara BAPAK Dia Punya, 3 DITAHAN POLIS

gambar hiasan
KUALA LUMPUR - Tiga pemandu orang kenamaan (VIP) ditahan kerana menghalang kenderaan sehingga menyebabkan keadaan trafik sesak di Lebuhraya Connaught di sini, semalam.

Ketua Polis Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Nazri Hussain berkata, ketiga-tiga pemandu yang berusia antara 27 dan 35 tahun itu ditahan oleh pasukan polis yang membuat rondaan di Plaza Tol Lama menghala ke Petaling Jaya pada pukul 1.15 tengah hari tadi.

Beliau berkata, salah seorang pemandu terbabit yang berusia 31 tahun memandu kereta jenis Bentley ditahan kerana gagal mengemukakan lesen senjata api selepas polis menemui sepucuk pistol jenis Beretta beserta 10 butir peluru yang diselitkan pada bahagian pinggangnya.

"Mereka bertindak menghalang pemandu kenderaan lain supaya memberikan laluan kepada dua buah kereta majikan mereka bersama sebuah kereta jenis Proton Inspira yang mengiringi kereta terbabit dengan dilengkapi lampu arah berwarna biru dan memasang bunyi siren," katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Nazri berkata hasil pemeriksaan mendapati kereta jenis BMW, Proton Inspira, dan Bentley, yang membawa empat penumpang terdiri daripada ahli perniagaan bergelar Datuk Seri itu, bukan didaftarkan sebagai kenderaan milik kerajaan.

Menurutnya, ketiga-tiga kenderaan itu dibawa ke Balai Polis Trafik Kuala Lumpur untuk tindakan lanjut manakala kesemua penumpang terbabit dibebaskan.    
Katanya kes disiasat di bawah Seksyen 170 Kanun Keseksaan kerana menyamar sebagai penjawat awam. - Bernama

1 comment:

  1. Syabas dan tahniah kpd anggota polis yg bertugas dapat menghalang dan mematahkan orang yg melanggar undang-undang. Terutama org kaya yg bergelar Dato..dan pengawal yg guna pistol untuk siasatan. Buat siasatan menyeluruh dan ambil tindakan undang undang setegas-tegasnya jika berlaku perlanggaran mana-mana Akta..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com