pages

Tuesday, May 3, 2016

[NAJIB JAMIN GUGUR KES MURTAD - ADENAN] Buzze Azam akan LAPOR POLIS


Demi mengelakkan seorang Muslim daripada sewenang2nya di benarkan utk murtad di Malaysia, sila viralkan status ini.

1. Laporan Malaysiakini bertarikh 2 Mei 2016 bertajuk "Najib jamin gugurkan kes murtad rakyat Sarawak - Kata Adenan" adalah amat merbahaya dalam usaha memelihara akidah umat Islam di Malaysia.

2. Malaysiakini melaporkan kenyataan Adenan spt berikut :-
"Saya telah bercakap dengan perdana menteri hari ini mengenai perkara itu, yang memberi saya jaminan bahawa rayuan oleh JPN akan ditarik balik," kata Adenan dalam satu kenyataan hari ini.

3. Malaysiakini terkenal sbg media portal yg kerap sengaja memutarbelitkan kenyataan yg di buat oleh pemimpin kerajaan atas kapasiti mkini sbg media utama pembangkang.

4. Oleh itu saya akan membuat satu laporan polis bagi membolehkan pihak polis menyiasat berita yg di terbitkan oleh Malaysiakini ini samada Malaysiakini sengaja salah melapor ATAU sememangnya itu adalah kenyataan sebenar yg di keluarkan dari mulut Adenan sendiri.

5. Jika berita itu palsu, Malaysiakini hendaklah di dakwa di bawah Akta Hasutan 1948 krn berkecenderungan menghasut bagi menimbulkan perasaan tidak selesa di kalangan umat Islam di Malaysia.

6. Tetapi, jika berita itu benar, maka amatlah malang bagi umat Islam di Malaysia bahawa demi kemenangan pilihanraya sebuah negeri, Perdana Menteri pun sanggup mengarahkan Jabatan Pendaftaran Negara untuk menarik balik rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuching yg memutuskan Rooney mempunyai hak perlembagaan untuk memilih agamanya.Ia mengarahkan JPN menukar nama pemohon di kad pengenalan yang menyatakan "Azmi Mohamad Azam" kepada "Rooney Rebik" dan mengakui agamanya sebagai agama Kristian.

7. Sekiranya JPN benar2 menarik balik rayuan berkenaan di Mahkamah Rayuan, maka saya akan membuat satu laporan kpd SPRM pula terhadap Perdana Menteri dan Peguam Negara berkaitan kemungkinan terdapat elemen salahguna kuasa terhadap penarikan balik rayuan kes berkenaan.

8. Sesungguhnya, konsep pembahagian kuasa antara cabang eksekutif dan kehakiman perlu kekal di lihat bebas tanpa campurtangan eksekutif dlm bidang kehakiman. Biarlah mahkamah negara kita bebas utk membuat keputusan tanpa ada sebarang tekanan politik dan jika berlaku kegagalan membawa kes berkaitan Murtad ini utk di putuskan oleh Mahkamah tertinggi negara, ia adalah satu yang amat malang bagi umat Islam di Malaysia.

9. Janganlah kerana keghairahan berpolitik, Islam di perlekehkan, di gadai, di tolak dan di ansurkan demi utk meraih sedikit sokongan undi dari penganut kristian di Sarawak.

10. Kenyataan 10 perenggan saya ini hendaklah di baca secara keseluruhannya, saya belum lagi menuduh sesiapa, tetapi hanya ingin membolehkan pihak berkuasa menyiasat benar atau tidak laporan media portal malaysiakini berkenaan dan saya sertakan ulasan saya secara komen berpatutan dan analisis saya berkaitan kemungkinan terburuk yg boleh berlaku kpd mana2 pihak yang tidak amanah kepada negara dan kepada Islam.

Sekian terima kasih.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com