pages

Friday, May 6, 2016

#Helikopter: Jenazah Timb. Menteri, Dato' Noriah TIBA di padang IPK Kuching


Jenazah Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, KPKK Dato’ Noriah Kasnon baharu saja tiba di Bangunan Jabatan Perubatan Forensik Hospital Umum Sarawak sebentar tadi pada pukul 3.34 petang.

Jenazah diterbangkan dari SMK Sebuyau menggunakan Pesawat TUDM Nuri SK 61 dan tiba di perkarangan Ibu Pejabat Kontingen Polis di Jalan Badarudin pada pukul 3 petang sebelum dibawa ke HUS .

Beliau antara mangsa pertama dijumpai pasukan SAR tengah hari tadi di lokasi berhampiran serpihan helikopter iaitu 15km ke hulu Sungai Batang Lupar dari jetty ferry Sebuyau.

Turut hadir menyambut jenazah berkenaan ialah Datuk Seri Rohani Abdul Karim yang merupakan Menteri Pembagunan Wanita, Keluarg Dan Masyarakat.

Menurut Rohani dalam kenyataan di laman Facebooknya kira-kira sejam lalu dia telah berada di IPK Sarawak untuk menyambut jenazah YB Noriah yang sudah dianggap sebagai adiknya sendiri.

Apabila jenazah sampai ternyata, YAB Rohani tidak dapat menahan kesedihan apabila menangis melihat jenazah 'adik'nya itu dipindahkan untuk dihantar ke hospital untuk bedah siasat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com