innity

pages

Monday, April 11, 2016

(DR. ZAKIR NAIK) Bila Rakyat Bangkit, UMNO, PAN mula Bersuara TAPI Tak Berani Kecam Hindraf, MIC, DAP


Akhirnya, melihat solidariti umat Islam yg begitu kukuh berada di belakang Dr Zakir Naik, UMNO dan PAN terpaksa juga menghantar Pemuda depa untuk buat kenyataan 'marah' dan 'tak puas hati' terhadap kejadian yg berlaku.

Tapi malangnya dua-dua nak marahkan KPN KBAB yang ikut kronologinya mengambil tindakan drastik halang DZN juga disebabkan oleh mulut celupar kurang ajar menyibuk kacau urusan agama Islam oleh rakan-rakan persekongkolan mereka DAP dan MIC. 

Saya pelik, kenapa sebagai parti-parti yg dianggap mewakili orang Melayu dan Islam, PAN dan UMNO tidak langsung menempelak kumpulan Hindu ekstremis Hindraf, Ramasetan dan MIC yg mula-mula dahulu melanggar hak Islam dalam Perlembagaan, melanggar Kontrak Sosial dan masuk campur urusan umat Islam?? 

Siap ada 'teguran' berbaur Pluralisme pun ada. Panglima Islam apa begini? 

Tikus politik di mana-mana sama sahaja. 

Berlakon nombor satu, asalkan dapat kejar keju peti undi yg selepas ini saya harap kita-kita jangan bagi lagi kat depa walaupun depa merayu-rayu nak hadiahkan RM2.6 billion mahupun Banglo murah bawah harga pasaran. 

#weareallzakirnaik 

-Abu Hanzalah

2 comments:

  1. Mantan sub umno bahagianApril 12, 2016 at 7:49 AM

    Amat malang..dumsia semenjak dahulu dan kini...politik mengatasi segalanya..hatta kpd isu agama pun..politik didahulukan..agama mwnjadi prioriti kedua dan ketiga..mgkinkah ini akan berterusan selamanya..

    ReplyDelete
  2. Hahaha...memang jangan kita bg lagi muka pd org yg bersekongkol dgn musuh umat melayu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com