innity

pages

Friday, April 15, 2016

DinTurtle: Tun Mahathir @ IDCC 14/4/2016 - Najib Mesti Pergi Dulu, Yang Lain Semua Datang Kemudian !


Panas suhu di IDCC malam tadi sempena Majlis Selamatkan Malaysia - PAC 1MDB dengan tumpuan kepada Laporan Pac 1MDB. Apa yang menariknya adalah penampilan Tun di majlis yang boleh diibaratkan sebagai lubuk pembangkang, secara bersendirian.

Tun komen kenyataan Hafarizam yang menyatakan tandatangan Najib pada dokumen2 1MDB tidak membawa apa2 makna (!)

Macamana orang macam ini boleh jadi Perdana Menteri ? !

Saya nak minta kepada Datuk Seri Najib berasas kepada kebodohannya, menandatangani dokumen tanpa baca .... adalah lebih baik dia letak jawatan sekarang.

Tun juga komen kenyataan Arul yang tidak tahu pemilik Aabar BVI, pendirian Cash Is King Najib sepertimana artikel terbaru chedet ( KLiK ) yang mana semua transaksi2 itu ada meninggalkan jejak atau money trail, dan menyeru hadirin supaya bertindak dengan menandatangani Deklarasi kerana rakyat sudah tidak punya ruang lain untuk bertindak.


Masa sesi soal jawab, seperti dijangkakan Tun mula diserang oleh 4 penyoal berturut2. Nampaknya penyokong2 pembangkang masih tidak faham akan maksud utama Deklarasi Rakyat di mana rakyat yang terdiri dari pelbagai fahaman politik bersatu di bawah satu matlamat yang sama iaitu mendesak Najib turun.

Mereka masih lagi memainkan agenda politik masing2 .... namun Tun Mahathir kelihatan tenang menjawab.

Kita kena ada pemikiran yang waras, yang berasas kepada perhitungan yang bijak supaya kita menang dalam perjuangan kita. Kalau kita ikut selera, ikut nafsu percayalah kita tidak akan berjaya.

Sebab itu saya berada di sini. Saya tahu malam ini siapa yang hadir. Bukan orang Umno .... semuanya dari parti kawan2 saya ni ... saya tahu. Saya datang juga.

Untuk medapat sokongan ramai, kita perkecilkan matlamat ataupun perjuangan kita kepada yang boleh diterima semua. Dengan itu kita akan berjaya. Kalau bangkit soal saya nak itu, saya nak ini ..... sorry lah, kita akan gagal.


Yang ini memang kena tabik kepada rakan FB Bro Yaakub Osman ( YO ) yang telah menempelak para penyoal terdahulu tadi !


.... selagi kita tak singkir Najib, tidak ada sesuatu apa yang boleh kita lakukan.

Najib mesti pergi dulu, yang lain semua datang kemudian !


- http://dinturtleoriginal.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com