innity

pages

Tuesday, October 14, 2014

Hasan Malek gesa contohi pengusaha cendol, turun harga selepas minyak naikDatuk Seri Hasan Malek meminta peniaga agar mencontohi pengusaha cendol di Kuala Selangor yang menurunkan harga sebanyak 20 sen selepas kerajaan mengurangkan subsidi bahan api baru-baru ini. 
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan itu berkata, perkara ini dikesan semasa pihaknya mengadakan 75,851 pemeriksaan di seluruh negara untuk memantau harga barangan bermula 2 hingga 12 Oktober lalu.
"Pengusaha ini menurunkan harga cendolnya 20 sen. Tindakan itu sepatutnya dicontohi pengusaha atau peniaga lain dan bukan mengambil kesempatan di atas pengumuman pengurangan subsidi berkenaan," katanya seperti dilaporkan Harian Metro hari ini.
Tindakan Putrajaya mengurangkan subsidi bahan api berkuatkuasa 2 Oktober lepas menyebabkan harga RON 95 meningkat daripada RM 2.10 kepada RM2.30 seliter manakala harga diesel pula meningkat daripada RM2.00 kepada RM2.20 seliter.
Pemotongan subsidi RON 95 dan diesel itu merupakan sebahagian daripada program rasionalisasi subsidi Putrajaya – mengundang kemarahan ramai pihak yang bimbang ianya akan menyebabkan peningkatan harga pelbagai barangan dan keperluan. – 14 Oktober, 2014.

2 comments:

  1. Bodoh punye hasan malek ni...org dh perli pun xfaham..bangang tahap menteri UMNO

    ReplyDelete
  2. Mmg bangang pun dia ni...tgk muka pun dah tau

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com