innity

pages

Sunday, October 19, 2014

(CAMPUR TANGAN AS DI ZAMAN NAJIB) Amerika mahu Malaysia hapus Akta Hasutan


KUALA LUMPUR, 18 Oktober – Kedutaan Amerika Syarikat (AS) mengingatkan Malaysia agar memansuhkan Akta Hasutan 1948 seperti yang dijanjikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada 2012, lapor portal Sinar Harian Online.
Dalam kenyataan yang dikeluarkan semalam, kedutaan itu berkata, pemansuhan Akta Hasutan dilihat selari dengan kedaulatan undang-undang dan hak asasi di negara ini.
“AS prihatin dengan penggunaan Akta Hasutan oleh kerajaan Malaysia. Kami juga mengalu-alukan pengumuman Najib pada 2012 berhubung niatnya untuk memansuhkan Akta Hasutan dan berharap kerajaan dapat meneruskan komitmen tersebut.
“Kami menggesa kerajaan Malaysia untuk menggunakan undang-undang secara adil, telus, dan neutral untuk menggalakkan keyakinan dalam demokrasi, badan kehakiman, dan ekonomi di Malaysia. Pegawai kami telah menyatakan keprihatinan mengenai kedaulatan undang-undang dan hak asasi manusia dengan kerajaan Malaysia, dan akan terus berbuat demikian,’’ menurut kenyataan itu.
Menurut kenyataan itu lagi, Kedutaan AS dan diplomat lain turut memerhati secara dekat perarakan bantahan Akta Hasutan yang dianjurkan Majlis Peguam, kelmarin.
“Kami menyedari protes aman ini mencerminkan usaha Majlis Peguam dan pihak berkuasa,” katanya.
Kelmarin, Majlis Peguam menganjurkan bantahan melalui menyertai ‘Perarakan untuk Keamanan dan Kebebasan 2014’ bagi menggesa agar Akta Hasutan dimansuhkan.
Memorandum bantahan diserahkan Presiden Majlis Peguam, Christopher Leong  kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mah Siew Keong di bangunan Parlimen.

3 comments:

 1. DASAR BINATANG BUAS rejim US/Barat/UN/WHO/WB/IMF yg. dikuasai ZIONIS-KEPARAT! Si US/NATO/Barat-ISrael boleh buat apa mereka suka termasuk dlm. membunuh umat Islam dlm. GENOSID yg.meningkat di Palestin, Iraq, Syria, Afrika; Malaysia dsbnya termasuk menyebarkan Virus-BIOWARFARE , termasuk AIDS, DENGGI-GMO (perlu Statistik, pesakit denggi ni, majoriti bangsa apa dan di kawasan perkampungan/perumahan bangsa apa yang majoriti di negara kita ni) serta Virus-EBOLA-GMO, untuk MENGHAPUSkan umat Islam GLOBAL, bermula dengan warga ISLAM dari Afrika Barat, untuk menguasai negara Islam Guinea yang amat kaya minyak-gas, tetapi yang paling penting URANIUM, utk. pembuatan senjata Nuklear (lihat di http://www.liberianobserver.com/security/ebola-aids-manufactured-western-pharmaceuticals-us-dod , Ebola, AIDS Manufactured by Western Pharmaceuticals, US DoD?, By: Dr. Cyril Broderick, 09/09/2014; di - http://21stcenturywire.com/2014/10/08/rockefeller-foundations-futurist-paper-details-ebola-plot , Rockefeller Foundation’s Futurist Paper Details‘Ebola Plot’, October 8, 2014 By 21wire; dan di - http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett: May 5, 2014.

  Dan lihat juga Professor Yahudi DAJAL ini sejak tahun 2006 lagi, yang mencadangkan 90% penduduk dunia untuk dihapuskan di bawah program Eugenics Ebola ini – lihat di http://newsweekly.com.au/article.php?id=2439 , Scientist calls for death to humanity, by John Ballantyne, News Weekly, April 15, 2006; dan di -
  http://whale.to/c/professor6.html , Professor's "Kill 90% of Population" Comments Echo UN, Elite NGO policies: Mainstream media first spike, then distort reality of the story, Steve Watson / Paul Joseph Watson & Alex Jones, April 4, 2006!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. Ini majlis peguam je DAP? Gantikan akta hasutan dgn yg lebih ketat lagi. Majoriti rakyat Malaysia dari keturunsn Cibs dsn berparti DAP banyak yg LAHANAT...patut disumbat dlm penjara. Ok gantikan akta ini dgn ISA. Senan naksumbat terus.

  ReplyDelete
 3. Ini majlis peguam ke DAP? Gantikan akta hasutan dgn yg lebih ketat lagi. Majoriti rakyat Malaysia dari keturunsn Cibs dan berparti DAP banyak yg LAHANAT...patut disumbat dlm penjara. Ok gantikan akta ini dgn ISA. Senan naksumbat terus.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com