innity

pages

Friday, October 31, 2014

(BAYAR UNTUK 2 HARI JE?) Hanya kira-kira 30 penyokong Anwar berkumpul pagi ini


Pekarangan Istana Kehakiman di sini pagi ini semakin lengang pada hari keempat prosiding rayuan terakhir kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berbanding pada hari pertama rayuan itu didengar di Mahkamah Persekutuan, Selasa lalu.
Tinjauan BH Online sehingga jam 9.10 pagi tadi mendapati, kurang daripada 30 penyokong Anwar berkumpul di luar pekarangan bangunan berkenaan, selain beberapa petugas media yang membuat liputan kes itu.

Sementara itu, anggota keselamatan termasuk polis dan RELA meneruskan kawalan ketat di sekitar Istana Kehakiman.
Beberapa jalan turut ditutup untuk memberi laluan kepada persiapan penganjuran Festival Kesenian Islam 2014 yang akan berlangsung esok.
Malah, kawasan di tepi Istana Kehakiman di sini dipasang pita kuning dan merah putih bagi menghalang penjaja berniaga di kawasan itu yang mula menjual sejak kelmarin.
Turut diletakkan di beberapa lokasi sekitar pekarangan bangunan adalah notis "Dilarang menjaja tindakan kompaun dan sitaan UUK3 Akta Kerajaan Tempatan".
Kelmarin, Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj), Tan Sri Aseh Che Mat memberi amaran kepada penjaja yang membuka gerai makanan dan minuman tanpa kebenaran PPj di situ supaya menghentikannya sebelum pihak berkuasa mengambil tindakan undang-undang.
Mahkamah Persekutuan mendengar rayuan terakhir Anwar, 67, terhadap sabitan dan hukuman penjara lima tahun atas kesalahan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, tujuh tahun lalu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com