innity

pages

Friday, July 11, 2014

Pensyarah UKM: Orang Islam dalam "Negara-Ku" menyertai “perjuangan sekular dan liberal orang bukan Islam


Seorang pensyarah Universiti Teknologi Malaysia menyelar individu beragama Islam dalam NEGARA-KU yang beragama Islam yang didakwa melakukan kerosakan kerana menyokong gabungan NGO tersebut.

Khalif Muammar A Harris berkata individu berkenaan tidak sedar bahawa mereka menyertai “perjuangan sekular dan liberal orang bukan Islam”.

“Saya sedih apabila melihat ada segolongan orang Islam yg turut serta dalam perjuangan sekular dan liberal orang bukan Islam.

“Mereka fikir bahawa mereka memperjuangkan keadilan, kesetaraan dan kebebasan, dan menyangka Islam, mengikut kefahaman mereka yg dangkal, membenarkan usaha mereka,” katanya dalam satu kenyataan di Facebook.

NEGARA-KU, atau NGO Gerakan Rakyat Untuk Menebus Kembali Negara Malaysia ditubuhkan oleh dua orang bekas pengerusi bersama BERSIH, Sasterawan Negara Datuk A Samad Said dan peguam kanan S Ambiga.

Gabungan 60 NGO itu yang dipengerusikan oleh naib presiden IKRAM, Zaid Kamaruddin ditubuhkan untuk membanteras perkauman dan ekstremisme kononnya. 

3 comments:

 1. anwar bijak, dia akan buat apa saja untuk Negara, merosakkan Negara, yang lain tu jadi bodoh ikut telunjuk dia..cuba fikir betul tak...selagi penipu Negara ini masih bebas, otak dia dok fikir nak kucar kacirkan Negara dengan macam macam cara..

  ReplyDelete
 2. Orang melayu bangang. Ada Negara Melayu hendak di sedekah pada bangsa lain yang sudah ada secara zahir negara asal keturunan. Paling tidak darurat, mereka boleh lari ke negara asal mohon saka politik.

  Orang Melayu mahu kemana ? Thailand, Singapura, Filipina, Vietnam ? Jangan mimpi mendapat kebahagiaan..

  Hujan emas di negara orang, hujan batu di negeri sendiri...pilih lah. Musuh Melayu Islam sangat mengidamkan kehancuran Melayu Islam di bumi Tanah Melayu ini...

  ReplyDelete
 3. Mereka tu, otak dah dijajah oleh penjajah yahudi dan barat, yerang2 org kafir menghina hukum Allah dan bangsa Melayu, maseh lagi nak sekongkol dgn mereka.Sungguh dangkal Allah beri akal tapi tiada mahu berfikir.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com