innity

pages

Saturday, July 12, 2014

(AYUH UMAT ISLAM BERSATU) Gerakan Lindungi Malaysia ( GLM) diwujudkan demi melindungi negara dari Kejahatan IFC, COMANGO & NEGARA-KU


Menyedari ancaman dan cubaan jahat sesetengah pihak yang ingin "MENEBUS" negara dan mengubah lanskap sedia ada, maka wujudlah satu inisiatif daripada rakyat Malaysia yang prihatin dan sedar keperluan usaha terancang untuk melindungi Malaysia.

Maka, atas dasar itu inisiatif Gerakan Lindungi Malaysia (GLM) diwujudkan bagi melindungi negara daripada ancaman-ancaman ini.GLM akan proaktif bersuara dalam pelbagai bidang bagi memastikan ia dilindungi daripada cubaan anasir tertentu yang ingin meruntuhkannya seperti Interfaith Council (IFC), COMANGO dan NEGARA-KU.

Sekiranya anda berminat untuk sama-sama menyertai dan menyumbang, anda boleh mendaftarkan nama pada pautan berikut:http://bit.ly/lindungimalaysia

3 comments:

 1. Satu gerakan yang sangat baik!!

  ReplyDelete
 2. SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. penubuhan GLM ini - harapnya betul-betul BERANI! Bila akan ada blog GLM ini CG?!

  Bah. Pertama:

  Selain dari Draf Akta Harmoni-JAHANAM, ini satu lagi disyaki SENJATA MUSUH ISLAM yg. begitu licik, melalui pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, disyaki nak MENGHAPUSkan hak Keistimewaan Bumiputera termasuk Bumiputera Islam/Melayu dan mempunyai kuasa utk. memilih pemimipin Islam/Melayu-LIBERAL, terutamanya sebagai pegawai tinggi dlm. JPA - disyaki melalui hak asasi “KESAMARATAAN” Barat-ZIONIS dalam program “Felo Perdana”! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140710/dn_04/Kementerian-pantau-isu-militan-dalam-kalangan-belia ,Kementerian pantau isu militan dalam kalangan belia:

  PUTRAJAYA 9 Julai - ......Menterinya, Khairy Jamaluddin.....sidang akhbar selepas Majlis Penyerahan Felo Perdana kepada anggota Kabinet yang disempurnakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini.

  Program Felo Perdana yang melibatkan 84 mahasiswa serta graduan berumur di bawah 30 tahun itu merupakan anjuran Kementerian Belia dan Sukan dan telah diadakan buat kali kedua pada tahun ini.

  ......Dalam perkembangan lain, Khairy berkata, pihaknya telah mengemukakan cadangan kepada Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr. Ali Hamsa supaya mengambil bekas Felo Perdana yang berminat di dalam perkhidmatan awam untuk berkhidmat sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).

  "Mungkin ada di antara siswazah atau mahasiswa yang telah menyertai program Felo Perdana buat kali pertama sebelum ini berminat di dalam sektor awam, oleh itu kita kemukakan cadangan kepada KSN untuk dipertimbangkan," katanya.

  Dalam pada itu Khairy turut memberitahu, sebanyak 10 peserta Felo Perdana kali pertama telah diambil bekerja oleh menteri masing-masing selepas mereka selesai menjalani program berkenaan.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

  ReplyDelete
 3. Bah. Kedua:

  Kerana kita tahu kalau si mamat-LIBERAL-kari yg- menguruskan calon Felo Perdana ni utk. bekerja di JPA, maka ini amat bahaya sekali! Dan dia nak calon-calon Felo Perdana ni diambil bekerja sbg. pegawai Tadbir Diplomatik! Kenapa KUASA yg. begitu BESAR diberi pd. si mamat-kari ni utk. masuk campur dalam pengambilan pegawai tinggi JPA, sedangkan dia ni si LIBERAL. yg. asyik MENJILAT MUSUH ISLAM!

  Tengoklah si LIBERAL-mamat-kari yg. memang makin MELOYAkan ini, yg. asyik BERANGAN dia ni memang bakal PM akibat dipuja EvangeliSStar, yg. asyik nak MEMPERTAHANkan Musuh Islam/umatnya! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

  Dan lihat bagaimana liciknya si PENYIBUK-mamat-kari nak pertahankan undg-undg si KAPIR Barat-ZIONIS melalui hak asasi ‘KESAMAAN‘ dlm. pekerjaan swasta dan awam, disyaki juga nak MENGHAPUSkan terus hak keistimewaan BUMIPUTERA yg. termasuk kuota istimewa pekerja BUMIPUTERA termasuk dlm. JPA, seperti Perkara 153 Perlembagaan Malaysia tersebut. Sepatutnya kajian UM itu digunakan utk. memastikan Perkara 153 tidak diJAHANAMKan si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS; bukan diselesaikan melalui hak asasi 'KESAMAAN' Barat-ZIONIS! Bahkan Perlembagaan Persekutuan pada perkara 38 (5) menyatakan dengan jelas perkara berikut :(5) Majlis Raja-Raja hendaklah dirundingi sebelum dibuat apa-apa perubahan tentang dasar yang menyentuh tindakan pentadbiran di bawah Perkara 153"! Jadi JGN. si mamat-kari ni nak tunjuk TERA dia, tak tentu pasal!

  Lihat di -
  http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140613/dn_23/Tangani-isu-ambil-pekerja-ikut-kaum ,Tangani isu ambil pekerja ikut kaum, Oleh FAZRINA AYU RADUIAN:
  SHAH ALAM 12 Jun - Langkah yang komprehensif perlu diambil bagi menangani isu diskriminasi pengambilan pekerja berdasarkan kaum di negara ini, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

  Beliau berkata, satu perbincangan di peringkat undang-undang akan dipertimbangkan dengan mengambil kira pelbagai aspek meliputi perpaduan nasional dan sudut ekonomi
  "Ada sesetengah negara mempunyai akta untuk melindungi hak sama rata pekerja dan tidak membenarkan diskriminasi terhadap latar belakang kaum daripada berlaku.

  "Ini adalah salah satu contoh yang mungkin boleh dipertimbangkan dan kerajaan perlu mempertimbangkan untuk menggubal undang-undang kesamarataan pekerjaan," katanya.....
  Beliau mengulas mengenai kajian yang dibuat oleh pensyarah kanan, Dr. Lee Hwok Aun dan Dr. Muhammed Abdul Khalid dari Jabatan Pengajian Pembangunan, Universiti Malaya selama tiga tahun untuk mengetahui sama ada panggilan untuk temu duga calon berdasarkan kualiti kelayakan atau berdasarkan kaum.

  Kajian tersebut mendapati kedudukan kaum calon lebih diambil kira berbanding kualiti kelayakan bagi mendapatkan pekerjaan dalam syarikat dimiliki kaum Cina dan syarikat antarabangsa yang pengurusan tertinggi dipegang kaum Cina di negara ini.

  Khairy berkata, kajian itu perlu dipandang serius kerana ia menunjukkan ada trend diskriminasi dalam alangan sektor swasta terhadap pemohon kerja berdasarkan latar belakang kaum.

  "Perkara ini telah saya bangkitkan dalam ucapan perbahasan dasar di Perhimpunan Agung UMNO lalu, sebagai kebimbangan dan jika kajian itu betul maka perlu kita tangani masalah ini dengan segera.

  "Selain itu, diskriminasi ini bukan sahaja perlu dilihat dalam sektor swasta malah dalam sektor kerajaan agar hak sama rata dapat dilaksanakan dengan baik," katanya.....

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com