innity

pages

Thursday, July 10, 2014

( AKHIRNYA PAS LINDUNGI LGBT) Rang Undang-undang Keharmonian Nasional LINDUNGI LGBT


Draf kepada Rang Undang-undang Keharmonian Nasional dan Rekonsiliasi tidak mengiktiraf orientasi seks pengamal perlakuan LGBT, kata Pengerusi Jawatankuasa Undang-undang dan Dasar, Majlis Konsultasi Perpaduan Negara (MKPN), Datuk Dr Mujahid Yusof.

Sebaliknya, rang undang-undang itu melindungi hak golongan
lesbian, gay, biskesual dan transgender untuk tidak didiskriminasikan dalam aspek seperti bidang pekerjaan, katanya.

Jelasnya, intipati rang undang-undang itu adalah untuk "memastikan setiap rakyat Malaysia berhak mendapat keadilan di hadapan undang-undang tanpa mengira kaum, agama, keturunan, tempat lahir, jantina dan ketidakupayaan".

"Ia (LGBT) duduk di bawah gender dan kita tidak boleh mendiskriminasikan seseorang itu atas asas jantina.

"Dalam jantina itu kita sebut orientasi seksual antara lainnya.

"Ini saya perlu jelaskan tidak ada kena mengena langsung dengan mengiktiraf LGBT tetapi ia hanya mengatakan bahawa seseorang tidak boleh didiskriminasikan atas kecenderungan seksual.

"Ia bukan bermakna undang-undang ini mengiktiraf orientasi seksual seseorang," kata MP Parit Buntar itu dalam wawancara dengan Malaysiakini.

Menurutnya, pengiktirafan terhadap perlakuan itu dan melindungi hak mereka untuk tidak didiskriminasikan adalah dua perkara berbeza.

Jelasnya, anggapan bahawa beliau dan anggota Jawatankuasa
Undang-undang dan Dasar menyokong amalan LGBT adalah berpunca daripada mereka yang "tidak cermat dalam menilai" rang undang-undang itu.  

"Saya sebagai orang Islam tidak mungkin saya mengatakan LGBT bagus, tetapi itu bukan bermakna saya menindas dia.

"Itu dua benda yang berbeza, saya rasa dalam Islam pun benda itu diakur (tidak betul).

"Saya tidak suka dia (pengamal LGBT) tetapi saya kena
pertahankan hak dia. Ya kamu gay, saya tak suka akan perkara itu tetapi ia tidak betul jika kamu diberhentikan (kerja) kerana perkara itu," katanya.

Draf rang undang-undang tersebut beserta draf dua lagi rang undang-undang lain - Rang Undang-Undang Suruhanjaya Harmoni dan Rekonsiliasi serta Rang Undang-Undang Kebencian Kaum dan Agama - kini dibuka untuk maklum balas orang ramai.

Ia dirangka oleh Jawatankuasa Undang-undang dan Dasar yang merupakan satu daripada lima jawatankuasa di bawah Majlis Konsultasi Perpaduan Negara (MKPN) yang ditubuhkan oleh Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN).

Jawatankuasa tersebut turut dianggotai bekas pengerusi Majlis Peguam, Lim Chee Wee selaku timbalan pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Gerakan Kesederhanaan Global (GMM), Datuk Saifuddin Abdullah.

Wawancara oleh Ram Anand, Ahmad Fadli KC dan Zulaikha Zulkifli

10 comments:

 1. Astaghfirullahal'azim !
  Astaghfirullahal'azim !
  Astaghfirullahal'azim !

  ReplyDelete
 2. Iktiraf lh tu pengamal LGBT..nk putar belit lg...hidup PAS

  PAS dh hancur..hari tu sokong kristian

  ReplyDelete
 3. Wahai ustaz PAS yg bebal dan bangang nak mampus ...mereka bukan diLAHIRkan dan ditakdirkan sebagai LGBT ...TETAPI mereka yang telah MEMILIH unntuk menjadi LGBT.... PEranan ustaz adalah membimbing mereka kearah jalan yang lurus..... PELIK ... kenapa keseluruhan ulamak PAS mempunyai pemikiran yang celaru .... KDN kena semak latar belakang mereka, belajar dimana sebelum memberi permit untuk ceramah menyesatkan...

  ReplyDelete
 4. Nak minta nasihat ulama....golongan mcm mujahid ni boleh ke di perangi?? Kalau allah nak bagi bala..kita akan kena sekali. Ya allah jauhkan aku dan keturunanku dari api neraka.
  Rasanya ramai orang PAS dah gila kerana politik kepartian. Orang gila mana masuk neraka.

  ReplyDelete
 5. Betul la iman tidak dapat diwarisi.

  ReplyDelete
 6. Aku syak mamat PENYAMAQ dlm. PAS ni adalah puak SODOM, kalau dah boleh iktiraf puak SODOM sedangkan ini diHARAMkandalam ISLAM!

  Maka, apahal nak tunggu Akta Keharmonian Nasional JAHANAM tu dibawa ke Kabinet - patut diHAPUSkan dari sekrg!

  Sepatutnya DYMM Kesultanan ISLAM/Melayu kita MENYAMAN BERBILLION, PENGGANAS KAPIRDAJAL British-ZIONIS di Mahkamah Persekutuan kita dan Britain - dan kembalikan kesemua Tanah Melayu ini ke bawah KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu kita!

  Sekiranya kaum PENDATANG RASIS dari MUSUH ISLAM asyik MENGHINA/MENGGERTAK ISLAM/umatnya, maka dah tiba masanya NGO-NGO Islam/Melayu membawa di Mahkamah Persekutuan mengenai PENIPUAN ke atas SEJARAH kita. Di mana, Tanah Melayu kita ini dulunya adalah kepunyaan Kesultanan ISLAM/Melayu dan rakyat BUMIPUTERAnya termasuk BUMIPUTERA Islam/Melayu sehingga Kesultanan ISLAM/Melayu kita diTIPU si PENJAJAH KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS utk. menandatangani perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 (melaksanakan juga strategi DAJAL Malayan Union dlm. bentuk lain, lihat di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/pembentukan-persekutuan-tanah-melayu-1948.html , Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu 1948)!

  Biaq seluruh Barat pun sendiri tahu PENIPUAN ini dan sedaq tentang SEJARAH benar Tanah Melayu dan Bumiputera Islam/Melayunya yg. asyik di TINDAS oleh Penjajah/Pendatang KAPIR MUSUH ISLAM/umatnya! Sebab itu Britain mesti diSAMAN!

  PENIPUAN perjanjian 1948 ini yg. dipaksa oleh PENJAJAH British/ZIONIS ke atas Kesultanan Melayu serta rakyat BUMIPUTERA Islam/Melayunya, adalah utk. menghapuskan SEJARAH Tanah Melayu sbg. bumi ISLAM, termasuk dgn. menghapuskan terus KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu terutamanya berkaitan pemerintahan secara ISLAM, dan dlm. kuasa memberikan kerakyatan serta pemilikan tanah PUSAKA di bumi ISLAM kita (maka sebab itulah BERJUTA Pendatang Cina dan India diberi kerakyatan dan hakmilik tanah dgn. begitu mudah mengikut Perjanjian PENIPU ini, yg. berasaskan undg-undg DAJAL, si British-ZIONIS “jus soli”).

  Maka, sebab itulah lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA Islam/Melayu kita, dlm. memastikan K’jaan Negeri mahupun K’jaan Persekutuan TIDAK punya kuasa MUTLAK utk. berbuat apa saja mereka suka kerana BUMIPUTERA ISLAM/Melayu sebenaqnya turun-temurun terlindung di bawah kuasa Eksekutif DYMM YDP/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam NEGARA dan hak Bumiputera – yg. jelasnya lebih berkuasa dari K'jaan negeri mahupun K’jaan Persekutuan, mengikut Perlembagaan Persekutuan terutamanya Perkara-Perkara 3, 37 (1), 153 dsbnya - lihat di - https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - http://www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU:

  Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia)....

  Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini
  Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan…..

  Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

  Wasiat Raja-raja Melayu merujuk kepada 7 wasiat yang disampaikan semasa Raja-Raja Melayu menurunkan tandatangan persetujuan pembentukan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu pada tanggal 5 Ogos 1957.

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 7. fahamkan btol2 isu ni. ada cubaan menyebarkan fitnah dibulan puasa disitu

  ReplyDelete
 8. Membiarkan LGBT berleluasa bermakna mengiktiraf golongan songsang itu:

  http://www.ismaweb.net/2014/07/membiarkan-lgbt-berleluasa-bermakna-mengiktiraf-golongan-songsang-itu/

  ReplyDelete
 9. Celako! Celako! Celako!

  ReplyDelete
 10. Jika anak awak buat amalan songsang tu, barulah awak tau. Hukum Allah jgn diputar belitkan.TAUBATLAH SEGERA SEBELUM ALLAH TURUNKAN MUSIBAH.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com