innity

pages

Tuesday, June 17, 2014

[TERKINI] Berita KEMATIAN Lim Kit Siang oleh Sinar Harian


SHAH ALAM - Sinar Harian hari ini menafikan penyiaran artikel yang bertajuk “Ahli Parlimen Gelang Patah meninggal dunia” yang didakwa dimuat naik melalui laman portalnya, 10 jam lalu.

Perkara itu disedari pentadbir laman portal berbahasa Melayu itu apabila seorang pembacanya mengirimkan keratan gambar berita palsu tersebut ke dalam inbox akaun Facebook Sinar Harian Online pada jam 9.16 pagi tadi.

Malah perkara itu dikenal pasti sebagai berita palsu apabila berita tersebut menggunakan nama “Wartawan Sinar Hairan” dan bukan “Wartawan Sinar Harian” seperti kebiasaannya.

Pengendali portal Sinar Harian bagaimanapun menafikan perkara tersebut dan mengesahkan ia berita palsu dengan membalas mesej tersebut di akaun Facebook portal itu pada jam 12.03 tengah hari tadi.

11 comments:

 1. kecewanya, nape lah tidah palsu pulak,

  ReplyDelete
 2. Saya suka sekiranya Lim Kit Sial mati betul-betul.

  ReplyDelete
 3. Saya suka sekiranya Lim Kit Sial mati betul-betul.

  ReplyDelete
 4. Bior dia mampus lagi bagus...

  ReplyDelete
 5. Jgn kata begitu..nyawa ni tak kira bangsa atau ugama..sampai masa dia akan berpisah dari badan... bila nyawa tak mahu duduk dalam badan tak ada siapa yang boleh ambil nyawa tu masukkan blik dlm badan...tak kira manusia..binatang..iblis..jin...syaitan..fikir fikir lah wahai orang..manusia..insan dann insan kamil...

  ReplyDelete
 6. ALAMAK!!! PALSU LA PULAK !! INGATKAN BETUL TADI,DAH SYOK BETUL AKU!!

  ReplyDelete
 7. Peguatkuasa tak ada telok, depa takut anak bini depa kena kacau,fasal tu depa buat dek aje somaharaja lela la towkey judi . .

  ReplyDelete
 8. Tak ada pembangkang , kerajaan kita akan lebeh teruk lagi. Dia ada juga jasa yg. Anak,isteri,keluarga dan masyarakat yg sangat dibanggakan

  ReplyDelete
 9. Lambat laun giliran kita tetap sampai.Usahlah gembira bila orang lain dipanggil kembali dulu.Yang Maha Kuasa mengetahui tugasnya tanpapilih kasih."sceptre and crown must tumble down with the crooked scythe and spade, and in the dust be equally made"- Death the Leveller by Lord Tennison?.
  .

  ReplyDelete
 10. Lambat laun giliran kita tetap sampai.Usahlah gembira bila orang lain dipanggil kembali dulu.Yang Maha Kuasa mengetahui tugasnya tanpapilih kasih."sceptre and crown must tumble down with the crooked scythe and spade, and in the dust be equally made"- Death the Leveller by Lord Tennison?.
  .

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com