innity

pages

Monday, June 16, 2014

(TAK RETI TULIS SOALAN) DUN Selangor tolak semua 10 soalan Wan Azizah


Semua 10 soalan yang dikemukakan secara bertulis oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kepada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor ditolak berikutan ia tidak mengikuti prosedur ditetapkan.
Pegawai kepada Wan Azizah, Mohamad Rashidi Hassan ketika dihubungi berkata, soalan berkenaan ditolak berikutan berlaku kesilapan teknikal iaitu soalan tidak boleh melebihi 40 perkataan sedangkan semua soalan yang dikemukakan melebihi had dibenarkan.
"Sepatutnya pejabat DUN memberitahu Adun baru seperti Wan Azizah tentang perkara ini. Oleh kerana tidak diberitahu, berlakulah perkara ini," kata Rashidi kepada The Malaysian Insider.
Bagaimanapun, Speaker, Hannah Yeoh menolak semua soalan berkenaan.
Wan Azizah mengangkat sumpah sebagai Adun Kajang pada 7 April lalu di depan speaker selepas memenangi Pilihan Raya Kecil Kajang.
Sebelum menang di Kajang pada 23 Mac lalu, Wan Azizah pernah menjadi ahli Parlimen Permatang Pauh selama lebih daripada satu penggal sebelum diambil alih oleh suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim melalui satu pilihan raya kecil.
DUN Selangor mulai bersidang hari ini hingga 27 Jun depan.
Tindakan speaker menolak semua soalan Wan Azizah menimbulkan kekecohan di kalangan Adun dan petugas media memandangkan beliau adalah presiden PKR dan berpengalaman sebagai ahli Dewan Rakyat sebelum ini.
Seorang Adun memberitahu The Malaysian Insider, ia tidak pernah berlaku kepada Adun lain sebelum ini.
Sementara itu, speaker turut menolak lima daripada sembilan soalan yang dikemukakan oleh Adun Rawang, Gan Pei Nei. – 16 Jun, 2014. THE MALAYSIAN INSIDER

1 comment:

  1. Ini menunjukkan bhw Dr Wan Azizah adalah lebih bodoh dpd Mahfuz yg hanya berkelulusan SRP.
    Doktor apakah ini?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com