innity

pages

Wednesday, June 18, 2014

( PAS SERTAI PUAK SYAITAN SERANG ISLAM) Pas mahu hapuskan kuasa MAIS


KUALA LUMPUR 17 Jun - PAS Selangor mencadangkan kuasa eksekutif Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dilucutkan ekoran badan dakwanya akan mencemarkan institusi kesultanan negeri kerana mempunyai hubungan langsung dengan Sultan Selangor.

Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad berkata, ianya juga bagi membolehkan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) tidak lagi menerima sebarang arahan dari MAIS pada masa akan datang.

"Institusi yang rapat dengan Sultan tidak boleh dilihat mempunyai kuasa eksekutif. Ia akan mencemarkan institusi itu sendiri," katanya pada sidang media di Lobi Parlimen, hari ini.

Cadangan Khalid itu kemudiannya disokong oleh tiga lagi Ahli Parlimen PAS Selangor, Siti Mariah Mahmud (Kota Raja), Hanipa Maidin (Sepang) dan Che Rosli Che Mat (Hulu Langat).

Kesemua mereka mengeluarkan kenyataan tersebut bagi menyokong tindakan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim yang mendesak MAIS memulangkan Bible berbahasa Melayu dan Iban dipulangkan kepada Persatuan Bible Malaysia (BSM) dengan segera.

Sementara itu Khalid Ibrahim ketika ditemui di Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor menegaskan akan bertemu dengan Sultan Selangor bagi mendapat perkenan mengarahkan MAIS memulangkan Bible yang dirampas Januari lalu.

6 comments:

 1. kalau hal ugama pun nak di politikkan susah lah,melayukan pandai cari bomoh dah buatkan sikalid ni sampai gila,tak ada bukti nak charge,

  ReplyDelete
 2. Ingin saja kulaknat mrk mrk ini dgn Kalimah Mulia Ismul 'Azam, tp teringat pula pesanan Rasul Junjungan saw, Baginda tidak diutus sebg tukang laknat.
  Mudah mudahan pengkhianat pengkhianat agama ni sempat bertaubat.

  ReplyDelete
 3. Syiah mmg mcm tu...

  ReplyDelete
 4. Tengok muka SAMSEN-SAMSENG ni ni - MENGGERUNkan, memang mcm. muka pengikut SYAITAN! Aku syak habis ulama-ulama TULEN dlm. PAS dah diBUNUH seorg. demi seorg - MO biasa si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS dan ejen tempatan mereka!

  KEJAM betul BUMIPUTERA ISLAM/Melayu diANIAYA dgn. begitu HINA di NEGARA ISLAM kita, PUSAKA nenek moyang kita ini - oleh si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL dan si Islam/Melayu PENYAMAQ/LIBERAL-BANGSAT!

  Dah tiba masanya penggubalan dibuat supaya undg-undg SYARIAH/PERSEKUTUAN boleh MENGHUKUM mana-mana si KAPIRDAJAL yg. MENGHINA ISLAM/umatnya, kat NEGARA ISLAM ini!
  Patutnya NGO-NGO Islam/Melayu buat lapuran kat MAIS/polis psl si kalidgereja-BANGSAT ni kerana MENGHINA/MENIPU tentang kedudukan/peranan serta kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan Islam-Melayu/MAIS-JAIS dlm. MEMPERTAHANkan Islam, dan MENIPU yg. kuasa Eksekutif ini sbg. lebih rendah dr. kuasa K’jaan negeri, serta juga MENIPU yg. JAIS bukan bawah MAIS! Jenayah ini jelas melanggar undg-undg PERLEMBAGAAN! Sebab itulah diperlukan Peguam-peguam SUKARELAWAN yg. amat pro-aktif, utk. lebih agresif berjuang di mahkamah demi mempertahankan Islam/umatnya – mesti tubuhkan jabatan peguam Sukarelawan/sepenuh masa dlm. GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu (sistem khidmat guaman yg. amat pro-aktif ini salah satu punca kemenangan MUSUH ISLAM termasuk di Barat).

  Dan si PENDATANG KAPIR RASIS serta si Islam/Melayu PENYAMAQ/LIBERAL - yg. asyik MENGHINA ISLAM/umatnya, termasuk Kesultanan ISLAM/Melayu kita serta MAIS/JAIS, dan identiti/sejarah/hak Bumiputera Melayu - sebenaqnya sedang mengadakan KEMPEN besar-besaran yg. amat TERANCHANG utk memburukkan dan menjatuhkan kuasa Eksekutif DYMM YDPA-Kesultanan Melayu/MAIS-JAIS-undang-undang Syariah-Perlembagaan /yg. berkaitan Islam/umatnya), serta MEMFITNAH menggambarkan seolah MAIS-JAIS adalah kumpulan ‘pengganas’! Mereka juga sdg. MENCABAR umat Islam/Melayu.

  Harapnya lepas kejadian ini MAIS/JAIS akan lebih TEGAS menggunakan kuasa EKSEKUTIF DYMM YDPA/Kesultanan ISLAM/Melayu utk. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya, mengikut undg-undg Perlembagaan pun! Dan jgn. nak tunduk pd. GERTAKAN si JPM-LIBERAL, yg. disyaki nak MEMANIPULASI JAKIM, mengikut kerakusan politik DAJAL JPM-LIBERAL, utk. ambil-alih kuasa EKSEKUTIF Kesultanan Melayu/MAIS-JAIS ini!

  Lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari sebelum PENJAJAHAN British-ZIONIS; semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  Dan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 5. Sesat dalam berpolitik...menunjukkan kebodohan..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com