innity

pages

Saturday, June 21, 2014

Chef Wan KRITIK Lapangan Terbang Kota Bahru, Macam Pasar Malam


KECOH di media sosial Datuk Chef Wan mengenai post nya di laman sosial nya yang di kata kan mengritik kemudahan awam di Lapangan Terbang Kota Bahru.


Di Instagram Chef Wan sebuah gambar dimuat naik pada 14 Jun yang lalu menunjukkan penumpang terpaksa menuruni tangga di Lapangan Terbang Kota Bahru, Kelantan.

Turun tangga bukanlah masalah tetapi masalahnya kenapa tidak disediakan eskalator untuk memudahkan pengguna airport terutamanya warga emas, itulah yang dipertikaikan oleh Chef Wan.

Berikut Luahan Hati Chef Wan:

Setiap kali saya menapak turun dari tangga ini dgn my bag upon my arrival into Kota Baru saya selalu terfikir kenapa la bina airport yg baru tak guna escalator bagi menyenang kan Jemaah2 Umrah dan Haji mau pun org ramai instead kasihan i tengok org tua2 dragging their bags to come down. Ada elevator pun kecil boleh la masuk 2 orang. Who ever designed and approved this airport di Kota Baru tak terfikir ke semua ini bagi menyenang kan passengers yg lain. Otak tu letak dimana. Tak survey ke Airport2 lain di negara ini atau sedunia? Only in Malaysia u will see this kind of job not done and managed properly. Dah mcm Pasar mlm pun ia di arrival gate itu. It sad to see negara org lain dah jauh kehadapan.Kita yg di beri peluang kali ke dua ini untuk melakukan perubahan pun cannot do well. Bila kita bersuara pasti yg melatah tetapi ini semua kenyataan yg sebenar. Dah terang mau di suluh lagi ke?

Pelbagai komen di wall laman sosial Chef Wan dan pelbagai pendapat diajukan mengenai apa yang di tulis oleh Che Wan ada yang setuju dengan pendapat Chef Wan dan ada pula yang tidak setuju dan mereka menganggap Chef Wan mengina AirPort terbabit.

Namun Chef Wan tidak melatah namun sedikit emosi dengan segala komen negetif pengikut laman sosial nya kerana bagi nya itu adalah pendapat diri nya, tak salah beliau menegur untuk kebaikan.

” ni nampak otak kurang cerdik.Dia tak tahu ke kita cerita bukan sebab kita ni rajin ke malas ke naik tangga tetapi mahu kemudahan airport yg sempurna untuk kemudahan orang ramai seperti yg ramai yg memberi pandangan disini…Tiba2 rasa defensive pulak dan merapu kisah dia mengandung la mcm kita ni kisah hal dia nak turun naik tangga…Nasihat saya jika kurang faham bila org bercerita dan tidak cerdik duduk diam2 jgn comment nampak sangat kebodohan beliau…This is the kind of mentality orang Melayu yg saya selalu perkata kan susah nak berubah dan forever on the negative side.Saya baca comment dia pun saya nak gelak kebodohan beliau.Tak la bodoh sombong pulak pandangannya. ”

Apa-apa pun itu hanya lah pendapat setiap orang berhak menyuarakan segala pendapat mereka, jika tiada kritikan mungkin sampai bila-bila lah keadaan tidak akan berubah, kritik untuk kebaikan memang tidak salah, lapor Suara.TV.

3 comments:

  1. Cb banding ngn airport kuantan....

    ReplyDelete
  2. Ni semua salah umno, tanak buat airport baru kat negeri pas. Takpe nanti pas edar tabung Milo kutip derma. Tapi jgn mintak audit pulak tau.....

    ReplyDelete
  3. salam...
    rasa terpanggil plak nak komen.. aku setuju ngan komen chef wan tu.. sepatutnya kerajaan pusat bekerjasama dgn kerajaan negeri utk upgrade airport tu.. tp kerajaan negeri ada tak buat proposal ke pusat?
    anon 10:05.. knp nk salahkan umno semata... pas ada puji tak apa segala projek bn utk kelantan? balik2 psl kroni la.. membazir la.. pk luar kotak skit la bro..
    nk tanya anon 10:05.. kalau asik keluar atas alasan nk bg penerangan kat rakyat.. ceramah la kiranya.. bkan exco ajer der.. even menteri besar pun joinnnnn... bila masa nk tgk kebajikan negeri sendiri?
    org nk gi tunaikan haji pun kener pastikan yg ditinggalkan tu cukup bekalan sepanjang pemergian tu..
    takan tak paham lagi kot.. sanggup kerjasama ngan kapir semata2 nak ke putrajaya.. jgn nafikan bro...
    hrp2 dpt bahagian..
    bro.. tgk penang dulu der... exco agama sapa yg pegang.. apa tugas dia bro.. apa sumbangan dia utk penang bro..
    pikir2kanlah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com