innity

pages

Tuesday, November 22, 2011

Walau Pakatan 'racuni' peminat Indonesia benci M'sia, Kita Tetap Menang Emas


Timbalan Menteri Sukan Datuk Razali Ibrahim, hari ini, menyatakan pemimpin-pemimpin pembangkang punca layanan buruk yang diterima pasukan Malaysia oleh peminat sukan Indonesia pada Sukan SEA ke-26 yang sedang berlaku di Jakarta.

NONE"Mengapa mereka pendam kebencian sebegitu terhadap kita? Kenapa tidak Thailand? Mengapa tidak orang lain? Ia bukan kerana persepi penganiayaan terhadap rakyat Indonesia.

"Pada pendapat saya, ia adalah kerana pemimpin-pemimpin pembangkang yang seringkali ke Indonesia dan memburuk-burukkan negara ini.

"Mereka melabel perkataan buruk terhadap Malaysia, umpamanya ‘Maling’ yang dalam bahasa Indonesia bererti pencuri," kata Razali semasa penggulungan perbahasan Rang Undang-Undang Bekalan 2012,  kementerian itu di Dewan Rakyat hari ini.

Semalam, pengurus skuad negara, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata pasukan bola sepak Malaysia berkemungkinan akan menaiki kereta perisai Barracuda untuk ke Stadium Gelora Bung Karno bagi  perlawanan akhir malam ini.

Beliau berkata, keselamatan pemain adalah lebih penting dan langkah menaiki kereta perisai tersebut bukanlah asing buat skuad itu dalam menghadapi kira-kira 100,000 penyokong yang mahu melihat Malaysia ditundukkan.

Akhirnya Malaysia kalahkan Indonesia dengan sepakan penalti 4-3

Dalam perlawanan akhir sebentar tadi Malaysia berjaya mengalahkan Indonesia menerusi sepakan penalti 4-3 setelah perlawanan terikat 1-1 hingga ke masa tambahan
6 comments:

 1. biasanya mcm tu lah, melaka jatuh pun kerana orang dalam pengkhianat negara

  Bagi mereka, kuasa dan wang ringgit lebih utama daripada negara sendiri

  ReplyDelete
 2. KEJAHATAN PEMBANGKANG SAMPAI SANGGUP BURUKKAN NEGARA SENDIRI MACAM LANCAU PULAU PINANG YANG BURUKKAN JOHOR

  ReplyDelete
 3. tak usahlah terikut2 dengan dakyah ahli politik. Mereka tak takut Tuhan, kita tengok dan fikir sudah. Razali politician, yg lain pun sama. Simple calculation.

  ReplyDelete
 4. macam lancau lembu lembu umno...kah kah kah

  ReplyDelete
 5. "Al jub and the gang" kitol mendaliar malaysia modern.Petualang bangsa tahap gaban

  ReplyDelete
 6. Dari dulu saya sudah nampak ahli pembangkang tertentu selalu keluar negara bukan sahaja dirantau Asia tetapi keseluruh Amerika dan Europe untuk memburuk-burukkan nama baik Malaysia demi kepentingan politik dia sendiri. Orang macam itu adalah penghianat bangsa dan negara dan pada pendapat saya adalah dihantar olih syaitan untuk memusnahkan Malaysia.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com