innity

pages

Friday, November 11, 2011

Taman Dadah

BERURUS NIAGA...seorang lelaki yang berbaju Melayu dipercayai penagih membeli bekalan dadah daripada pengedar di kawasan perumahan Taman Kajang Utama

KAJANG: Kehadiran beberapa lelaki dipercayai pengedar dadah kecil-kecilan yang menjual bahan terlarang itu kepada penagih di kawasan perumahan Taman Kajang Utama di sini, yang didakwa berlarutan sejak beberapa tahun lalu kini semakin membimbangkan berikutan urus niaga itu dilakukan secara terang-terangan.

Lebih membimbangkan, jarak lokasi urus niaga itu yang hampir dengan rumah penduduk namun penagih dan pengedar terbabit seolah-olah tidak kisah perbuatan diperhatikan penduduk yang lalu lalang.

Penduduk, Ann, 40, mendakwa kawasan parkir kenderaan penduduk rumah pangsa di situ sering menjadi lokasi penjualan dadah secara terang-terangan walaupun pada siang hari.

“Aktiviti itu sangat aktif dan dijalankan hampir setiap hari terutama pada awal bulan dan mereka tidak mengendahkan kami langsung, seolah-olah mereka sedang menjual dan membeli ikan atau ayam,” katanya ketika ditemui, baru-baru ini.

Penduduk lain, Man, 30, pula berkata, sejak projek pembinaan perumahan baru dijalankan setahun lalu, operasi jual beli itu berubah strategi iaitu pengedar menunggu lebih kurang 30 minit di ‘port’ di balik rimbunan semak dalam kawasan tapak pembinaan yang ditutup dengan zink.

“Malah, zink yang dipasang pihak kontraktor itu dikopak dan dipotong bagi memudahkan mereka masuk ke dalam tapak pembinaan itu,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com