innity

pages

Sunday, July 10, 2011

Terlampau Nak Jadi PM, Ini lah jadinya - Najib

najib-bersih1


















Jarang Datuk Seri Najib Tun Razak berucap dengan nada berapi begitu.Ini hinggakan seorang wartawan semasa sidang akhbarnya selepas majlis itu berkata padanya bahawa ini kali pertama dia melihat Perdana Menteri dalam mood seumpama itu.

Ini gara-gara beliau berucap dengan penuh semangat di Majlis Penerangan Perdana yang diadakan ekoran demo Bersih Sabtu.Majlis pagi Ahad itu dihadiri sekitar 6,000 pimpinan UMNO Bahagian seluruh negara,70 NGO serta pimpinan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) di Pusat Dagangan Dunia Putra(PWTC) Kuala Lumpur.

Pada majlis yang dianjurkan secara ‘last minute’ oleh pejabat Ketua Penerangan UMNO Malaysia itu bergema sokongan penuh hadirin terhadap Perdana Menteri ekoran cubaan perhimpunan haram Bersih cuba memperlekehkan kerajaan.

Paling menarik Najib kali pertama bercakap agak panjang lebar dan belasah sakan aksi ‘ lakonan’ demi ‘lakonan’ Datuk Seri Anwar Ibrahim termasuk isu video seksnya.

Juga mengenai aksi ‘muka sakit’ Ketua Umum PKR itu semasa mendakwa cedera ringan ketika kejadian melanggar hadangan polis di KL Sentral dan kemudian masuk untuk rawatan di Hospital Pantai.

najib-bersih2

Sambil menilai Anwar berdepan dengan situasi ‘ peluang terakhir’,beliau mengingatkan rakyat supaya berwaspada kepada Ketua Pembangkang itu sanggup buat apa saja dalam keadaan tersepit seperti itu.

Beliau menyentuh hal ini semasa awal ucapannya berkata, “ kita nak bagi mesej kepada orang di luar”.Kemudiannya beliau bertanya siapa dia.

Hadirin menyebut “ Anwar”.Lantas Najib berkata,”orang di hospital...( merujuk kepada Anwar yang masuk hospital kerana dakwa cedera ringan semasa demo Bersih semalam)...yang sedang merancang nak memakai pembalut leher...yang sudahpun mendapat Oscar Pelakon Terbaik...seiring dengan Amitah Bachan ( dipercayai merujuk kepada Pengerusi Bersih Datuk S.Ambiga)”.

Kata-katanya ini disambut dengan tepuk gemuruh dan gelak ketawa para hadirin.

“Baru kena sikit aje...muka dahi kerut,macam dah kena belasah..masuk pula gambar video di You Tube...malam tadi Tan Sri Muhyiddin tunjuk saya...oohh macam betul-betul dah kena belasah (oleh polis)..lepas itu terlentang di hospital...sempat lagi dengan baju kuningnya (t-shirt Bersih)...pelakon terbaik...perangainya tak berubah...perangai dulu perhimpunan di Baling.

najib-bersih3

“Saya kata pada rakan-rakan dari zaman ayahanda saya( bekas PM Allahyarham Tun Abdul Razak) ..ramai mati kebuluran...demonstrasi di Kuala Lumpur...zaman Tun Hussein Onn pun buat juga...zaman Tun Dr Mahathir...buat juga...lepas tu baik sementara( masa dalam kerajaan)...negara aman berapa tahun...lepas tu buat demonstrasi zaman Pak Lah Bersih 1...sekarang zaman saya Bersih 2.”

“Perangai hudoh ini tak berubah dari dulu sampai sekarang...dia lah dalang sebesar-besarnya.

“Ambiga...siapa Ambiga....kononnya hari ini badan menegakan demokrasi pilihanraya yang Bersih.
“ Yang dok tuding jari kat kita ni bersih sangat ke orang tu...timbalan dia siapa..Mat Sabu sanggup duduk bawah Ambiga..Mat Sabu ni duduk bawah siapa pun tak apa...apa bilik no berapa ( merujuk kepada tuduhan kes khalwat Mat Sabu di sebuah hotel di Kota Bharu dulu)

“PKR pemilihan dalam parti bersih sangat ke...tahun sudah baling kerusi...ada kena tumbuk...Datuk Zaid Ibrahim mula-mula dia ingat kot adalah peluang aku nak jadi pemimpin besar..masuk PKR ...dia ditatang jadi calon Hulu Selangor.

najibbersih5

“Akhirnya bila nak lawan Timbalan Presiden PKR...kerana lawan dengan buah hati dia...si polan tu lah...maka Zaid Ibrahim kecewa sampai dia kata dia kena manupulasi dalam pilihanraya PKR.
“Rumah tangga sendiri tak betul...dimanupulasi keputusan agar buah hati menang Timbalan Presiden...sekarang ini dia nak ajar kita tentang pilihanraya di dalam negara.

“Banyak tak terjawab lagi...jam Omega ( video seks) tak terjawab...nafi seribu kali nafi..pakar forensik terkemuka di dunia kata 99.99 persen...eh..dia kata bukan saya...kerana apa..kerana perut.
“Forensik ni dia bukan ukur perut aje ( katanya disambut gelak ketawa hadirin)...macam-macam...profesor di Amerika tak betul...dengan Saiful pun nafi...

“Saya pun ada pembantu-pembantu tapi kalau nak berunding dengan pembantu berundinglah di pejabat...mengapa nak berunding di sebuah kondominium...apa nama rundingan ini
“Saya bawa Saiful keluar negeri..sebab dia teaboy...orang lain tak boleh buat tea ke...apa keistimewaan  tea yang Saiful buat...

“Macam-macam dulu ( masa dalam penjara) kata saya akan kena arsenic poisioning...tak cukup dengan racun arsenic...nak kena injection HIV...semuanya kita ni buruk...sedasyat-dasyat orang ni kerajaanlah...dari dulu sampai sekarang...semuanya buruik kita...dialah manusia sebaik-baiknya...anugerah Tuhan.

“ Inilah manusia yang sebabkan kita hadapi masalah semalam ( demo Bersih)..masalah orang yang hendak sangat menjadi Perdana Menteri...sanggupkan korbankan segala prinsip...ketepikan agama dan bangsa...asalkan akulah Perdana Menteri

“Dulu maki PAS bukan main..kata bodohnya PAS ...saya ingat lagi..PAS tak ada otak...ini dia pakai...tak boleh fikir PAS ni...Kit Siang dia bantai masa jadi Ketua Pemuda UMNO...sekarang ni oh my friend..semua orang dia peluk.

“Inilah angkara yang berlaku kerana nafsu nak jadi Perdana Menteri,”katanya.
Perdana Menteri menilai Anwar gabra bila melihat BN menang pilihanraya kecil demi pilihanraya kecil kebelakangan ini termasuk pilihanraya negeri Sarawak.

“Dia tengok..ini tak boleh jadi ni..kalau macam ni UMNO menang dengan pelan transformasi kita...rakyat dah terima dengan konsep 1Malaysia..dasar nak berlaku adil kepada semua kaum...agenda Melayu kita teruskan...dia tahu kalau tak berbuat sesuatu InsyAllah kita menang dalam PRU 13 nanti.

“Dia pun tahu inilah the last chance for him..bila orang tahu inilah peluang terakhir...dia akan buat segala-galanya...yang baik jadi tak baik...kerana apa...kerana matlamat menghalalkan cara...matlamat dia nak jadi Perdana Menteri menghalalkan cara,”katanya.

Dalam usaha menghadapi ancaman seumpama ini Najib meminta UMNO agar tidak sangsi kekuatan yang ada pada parti.

Beliau menegaskan UMNO sendiri ada ahli 3 juta yang bila-bila masa boleh saingi himpunan Bersih yang dihadiri oleh kira-kira 10,000 orang di Kuala Lumpur semalam.

Katanya tak payah 3 juta...satu juta cukup untuk ‘ tawan’ Kuala Lumpur.

Menurut beliau bukan sahaja UMNO..tetapi campur pelbagai pertubuhan yang sokong kerajaan seperti yang ramai hadir pada majlis itu.

Beliau memberi contoh persatuan seni silat gayong dan lincah.

“Pendekar-pendekar kita turun...tak masuk NGO-NGO lain lagi,”ujarnya.

Apapun kata Perdana Menteri UMNO tidak sekali-kali akan mulakan budaya demonstrasi jalanan.

“Jangan ..kita boleh lawan...semalam kita bagi wakil kita Ketua Pemuda saja turun...itu baru sikit saja kita turun angkatan kita...kalau kita nak buat porak peranda kita boleh..tapi kita yang berhimpun ni ...kita menjunjung prinsip undang-undang negara.

“Kita tak suka pada huru hara...kami suka pada keamanan..kami suka pada negara dimana rakyat hidup dalam harmoni...kita mahu masa depan kita lebih baik dari hari ini..ini sebab kita berhimpun hari ini...bukan kita nak tunjuk kekerasan pada mana-mana pihak..tapi kita nak tunjuk kekuatan kita...ada orang kata inilah silent majority...jadi jangan sesiapa nak timbulkan huru hara dalam negara.

“Nak kata demokrasi...UMNOlah pejuang demokrasi dari awal,”kata Perdana Menteri.-10/7/2011-

1 comment:

  1. yang sokong kau tu najib semua lembu2 tua yg dah kenyang dan nak mampos..kau tunggu sikit ari lagi sapa yg kena,kau buat lah pilihanraya bersih dan telus,apa akan jadi pada kau nanti????

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com